Sandwich van wijtingfilet met garnaaltjes, appel en avocado

Sandwich van wijtingfilet met garnaaltjes, appel en avocado

10-15VisStoomovenMakkelijk
Dit recept is voor 8 porties

Ingredients

  • 4 mooie wijtingfilets, ontveld en zonder graten
  • 100 gram Hollandse garnalen
  • 1 kleine Granny Smith-appel, gewassen
  • 1 rijpe avocado
  • Citroensap
  • 75 gram rucola
  • ½ krop frisee sla
  • 1 sjalot, gesnipperd
  • 1 eetlepel peterselie, gehakt
  • 50 ml olijfolie
  • Shushi-azijn
  • Peper
  • Zout
  • 100 gram haricots verts, schoongemaakt
  • 125 gram kerstomaatjes, gehalveerd
  • 1/2 rode ui, gesnipperd
  • 50 ml druivenpitolie
  • 2 eetlepels appelciderazijn
  • Honing
  • Peper
  • Zout

Supplies

  • Kom
  • Bakplaat
  • Stoomoven pan met gaatjes
  • Stoomoven
  • Snijplank
  • Oven

De bereidingstijd is ca. 10 tot 15 minuten.

 

Bereiding

Sandwich

Stap 1:

Halveer de filets in 8 gelijke porties, leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrijk ze met olie. Zet tot serveren apart.

Stap 2:

Pluk het gele hart van de sla, meng de blaadjes door de rucola en bewaar afgedekt in de koelkast.

Stap 3:

Snijd de ongeschilde appel in kleine blokjes.

Stap 4:

Schil de avocado en snijd hem net zoals de appelblokjes.

Stap 5:

Meng de blokjes met elkaar en besprenkel met citroensap om verkleuren tegen te gaan.

Stap 6:

Voeg garnalen, peterselie en sjalot toe.

Stap 7:

Maak de salade aan met olijfolie en shushi-azijn en breng op smaak met peper en zout.

 

Dressing

Stap 1:

Leg de haricots verts in een stoomovenpan met gaatjes en schuif in de stoomoven.

Stomen             100 ºC
Tijdsduur           4 minuten

Stap 2:
Snijd de haricots verts in kleine stukjes van ca.1 cm.

Stap 3:

Roer druivenpitolie, ciderazijn en honing tot een dressing.

Stap 4:

Breng op smaak met peper en zout.

Stap 5:

Roer de haricots verts met de tomaatjes en rode ui erdoor.

 

Serveren

Stap 1:
Verwarm de oven voor op circulatiegrill 200 ºC. Schuif de wijting in de oven.

Circulatiegrill         200 ºC
Tijdsduur                6 minuten

Stap 2:
Maak de sla aan met olijfolie en balsamico.

Stap 3:

Rangschik wat aangemaakte sla in het midden van de borden.

Stap 4:

Leg er een stukje wijting op. Strooi hier een royale lepel garnalensalade overheen, leg hier vervolgens weer een kleine hoeveelheid frisee en als laatste het tweede stuk wijting op.

Stap 5:

Garneer het gerecht met de haricots verts dressing.