Naar Miele.nl
Search
Generic filters
Exact matches only

Sandwich van wijtingfilet met garnaaltjes, appel en avocado

Sandwich van wijtingfilet met garnaaltjes, appel en avocado

VisKoelkastMakkelijk

Ingredienten

  • 4 mooie wijtingfilets, ontveld en zonder graten
  • 100 gram Hollandse garnalen
  • 1 kleine Granny Smith-appel, gewassen
  • 1 rijpe avocado
  • Citroensap
  • 75 gram rucola
  • ½ krop frisee sla
  • 1 sjalot, gesnipperd
  • 1 eetlepel peterselie, gehakt
  • 50 ml olijfolie
  • Shushi-azijn
  • Peper
  • Zout
  • 100 gram haricots verts, schoongemaakt
  • 125 gram kerstomaatjes, gehalveerd
  • 1/2 rode ui, gesnipperd
  • 50 ml druivenpitolie
  • 2 eetlepels appelciderazijn
  • Honing
  • Peper
  • Zout

Benodigdheden

  • Kom
  • Bakplaat
  • Stoomovenpan met gaatjes
  • Stoomoven
  • Snijplank
  • Oven

Sandwich:

Stap 1:
Halveer de filets in 8 gelijke porties, leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrijk ze met olie. Zet tot serveren apart.

Stap 2:
Pluk het gele hart van de sla, meng de blaadjes door de rucola en bewaar afgedekt in de koelkast.

Stap 3:
Snijd de ongeschilde appel in kleine blokjes. Schil de avocado en snijd hem net zoals de appelblokjes. Meng de blokjes met elkaar en besprenkel met citroensap om verkleuren tegen te gaan. Voeg garnalen, peterselie en sjalot toe. Maak de salade aan met olijfolie en shushi-azijn en breng op smaak met peper en zout.

Dressing:

Stap 1:
Leg de haricots verts in een stoomovenpan met gaatjes en schuif in de stoomoven.

Functie: Stomen
100 ºC, gedurende 4 minuten

Stap 2:
Snijd de haricots verts in kleine stukjes van ca.1 cm. Roer druivenpitolie, ciderazijn en honing tot een dressing. Breng op smaak met peper en zout. Roer de haricots verts met de tomaatjes en rode ui erdoor.

Serveren:

Stap 1:
Verwarm de oven voor op circulatiegrill 200 ºC. Schuif de wijting in de oven.

Functie: Circulatiegrill
200 ºC, gedurende 6 minuten

Stap 2:
Maak de sla aan met olijfolie en balsamico. Rangschik wat aangemaakte sla in het midden van de borden. Leg er een stukje wijting op. Strooi hier een royale lepel garnalensalade overheen, leg hier vervolgens weer een kleine hoeveelheid frisee en als laatste het tweede stuk wijting op. Garneer het gerecht met de haricots verts dressing.

Deel dit artikel: