Salade van peer met Cabrales, bacon en warme sherry dressing

Salade van peer met Cabrales, bacon en warme sherry dressing

Kaas/zuivelKookplaatMakkelijk
Dit recept is voor 4 personen

Ingredients

  • 100 ml medium sherry
  • Klein scheutje azijn
  • Honing
  • 1 flinke eetlepel grove mosterd
  • 1 zakje gemengde sla
  • 1 á 2 rijpe handperen, geschild en in kleine stukjes gesneden
  • 150 gram Cabrales, verkruimeld (Spaanse blauwschimmelkaas)

Supplies

  • Steelpan

De bereidingstijd is ca. 10 tot 15 minuten.

 

Bereiding

Stap 1:
Verwarm de sherry in een sauspan en laat een beetje inkoken.

Stap 2:
Doe de azijn en de honing erbij en voeg naar smaak mosterd toe.

Stap 3:
Eventueel op smaak brengen met peper.

 

Serveren

Stap 1:
Gebruik bijvoorbeeld een glaasje of Martini-coupe voor deze Spaanse tapa ‘Ensalade de Carbrales con Fino de Jerez’.

Stap 2:
Leg onderin de coupe een klein beetje sla en daarop wat peerstukjes.

Stap 3:
Verdeel de verkruimelde Cabrales eroverheen, giet er een beetje van de lauwwarme dressing op en bestrooi met de verkruimelde bacon.

Stap 4:
Leg op het glas een plakje van de krokant gebakken bacon.