Salade van allumette gesneden rosbief en peer

Salade van allumette gesneden rosbief en peer

GroenteKoelkastMakkelijk
Dit recept is voor 2 personen

Ingredients

  • 400 gram rosbief
  • 2 eetlepels runderbouillon
  • 4 teentjes knoflook, uitgeperst
  • 2 eetlepels olie van geroosterde sesam
  • 2 theelepels sesamzaad
  • 2 theelepels sojasaus
  • 1 theelepel suiker
  • Snufje zout
  • 2 conference peren (stevig)
  • 1 limoen
  • 2 lenteuitjes, in ringetjes gesneden
  • 20 pijnboompitjes

Supplies

  • Kom
  • Snijplank

De bereidingstijd is ca. 10 tot 15 minuten.

 

Bereiding

Stap 1:
Voordat u aan de bereiding van dit gerecht begint, kunt u het vlees wat laten vriezen om mooiere reepjes te kunnen snijden.

Stap 2:
Meng de bouillon, knoflook, sesamolie, sesamzaad, sojasaus, suiker en zout. Gebruik dit als dipsaus.

Stap 3:
Snijd de rosbief in dunne reepjes (lucifer), daarna de peer en besprenkel met limoensap.

Stap 4:
Schik het vlees met de peer op een schaal en garneer dit met de lenteuitjes en de pijnboom pitjes.

 

Tip: Neem twee eetstokjes en pak wat vlees met peer en dip dit in de saus.