Salade van allumette gesneden rosbief en peer
Ingredienten
- 400 gram rosbief
- 2 eetlepels runderbouillon
- 4 teentjes knoflook, uitgeperst
- 2 eetlepels olie van geroosterde sesam
- 2 theelepels sesamzaad
- 2 theelepels sojasaus
- 1 theelepel suiker
- Snufje zout
- 2 conference peren (stevig)
- 1 limoen
- 2 lenteuitjes, in ringetjes gesneden
- 20 pijnboompitjes
Benodigdheden
- Kom
- Snijplank
Stap 1:
Voordat u aan de bereiding van dit gerecht begint, kunt u het vlees wat laten vriezen om mooiere reepjes te kunnen snijden.
Stap 2:
Meng de bouillon, knoflook, sesamolie, sesamzaad, sojasaus, suiker en zout. Gebruik dit als dipsaus.
Stap 3:
Snijd de rosbief in dunne reepjes (lucifer), daarna de peer en besprenkel met limoensap.
Stap 4:
Schik het vlees met de peer op een schaal en garneer dit met de lenteuitjes en de pijnboom pitjes.
Serveertip:
Neem twee eetstokjes en pak wat vlees met peer en dip dit in de saus.