Ceviche van makreel
Ingredienten
- 2 makreelfilets
- ½ citroen
- ½ sinaasappel
- 3 el fruitige olijfolie
- dille
- 1 tl roze peperkorrels, gekneusd
- zeezout
Benodigdheden
- Rasp
- Kom
- Snijplank
Stap 1:
Verwijder het vel en de graat van de makreelfilets. Snijd het visvlees in gelijkmatige kleine blokjes.
Stap 2:
Voeg het sap van de citroen toe en meng goed door het visvlees. Voeg daarna de olijfolie toe.
Stap 3:
Snijd de dille grof en voeg deze ook toe. Breng op smaak met zeezout en de gekneusde peperkorrels.
Stap 4:
Zet de vis in de koelkast om de marinade zo’n 15 minuten in te laten trekken.
Stap 5:
Voeg op het laatst nog rasp en sap van de sinaasappel toe.
Stap 6:
Serveer dit gerecht in kleine glazen potjes.
Tip:
Probeer eens wat chilipeper in plaats van rode peperkorrels.