Roomboter spritsen

35 minKoekOvenMakkelijk

Ingredients

  • 100 gram witte basterdsuiker
  • 265 gram roomboter
  • ½ ei
  • 1,5 gram zout
  • 7 gram citroenrasp
  • ¼ tl vanillepoeder
  • 300 gram bloem

Supplies

  • Bekken
  • Bakmatje
  • Bakplaat
  • Spuitzak

De bereidingstijd is ca. 35 minuten.

 

Bereidingswijze

Stap 1:

Meng de zachte boter in een bekken samen met zout en de citroenrasp.

Stap 2:

Meng er de witte basterdsuiker en vanillepoeder doorheen.

Stap 3:

Voeg het ½ ei toe en meng weer.

Stap 4:

Voeg tenslotte de gezeefde bloem toe en meng deze er zachtjes doorheen.

Stap 5:

Verwarm de oven voor op.
Hetelucht Plus      170C

Stap 6:

Doe het wrijfdeeg in een spuitzak met kartelmondje en spuit schuin in een golfpatroon op bakplaat bekleed met een bakmatje.

Stap 7:

Zet de spritsen in de oven.
Hetelucht Plus          170C
Tijdsduur                   17 minuten

Stap 8:

Laat de spritsen afkoelen op het aanrecht.