Speculaas boterkoek
Ingredienten
- 250 gram bloem
- 250 gram boter
- 250 gram suiker
- 1 ei
- 1 el speculaaskruiden
- 1 ei om te smeren
- Garnering: een paar hele amandelen
Benodigdheden
- Garde
- Bakvorm
Stap 1:
Verwarm de oven voor op Hetelucht Plus 180 °C.
Stap 2:
Kneed de boter, suiker, bloem, speculaaskruiden en één ei tot een samenhangend deeg.
Stap 3:
Vet de boterkoekvorm in met boter en bestuif hem met een klein beetje bloem.
Stap 4:
Druk het deeg in de boterkoekvorm. Strijk het deeg glad met de bolle kant van een lepel. Zorg ervoor dat de boterkoek overal even dik is.
Stap 5:
Klop het andere eitje met een garde los en bestrijk hiermee de boterkoek.
Stap 6:
Trek met een vork mooie lijntjes over de bovenkant van de boterkoek en druk er een paar amandelen in.
Stap 7:
Schuif de boterkoek 30 minuten in de oven en laat daarna goed afkoelen.