Rode mul met frambozen en groene chili
De bereidingstijd is ca. 30 minuten.
Bereiding
Stap 1: Spoel de vis en dep de buitenkant droog.
Stap 2: Bestrooi de mul met peper en zout.
Stap 3: Verhit de olie in een koekenpan en bak hierin kort de knoflook en leg de vis erbij. Bak ze voorzichtig, zodat de kleur van de vis mooi blijft.
Stap 4: Na ongeveer 7 á 10 minuten de vis uit de pan halen en warmhouden tot verder gebruik.
Stap 5: Verhit de olie opnieuw, voeg de visbouillon toe en laat inkoken tot de helft. Hierin de chiliringetjes en wat van de framboosjes toevoegen.
Stap 6: Leg de vis op een warm bord, giet een klein beetje van de saus eroverheen en garneer met wat achtergehouden frambozen, een takje rozemarijn en een paar plakjes van de limoen.
Stap 7: Serveer met pandan rijst.
Tip: Ook erg lekker met gestoomde zeekraal. Zeekraal altijd ontdoen van houtige delen en daarna stomen op 100 °C voor 1 á 2 minuten.