Rigatoni met groentebolognese
De bereidingstijd is ca. 60 tot 90 minuten.
Bereiding
Stap 1: Kook de pasta in ruim water met zout gedurende 5-6 minuten.
Stap 2: Giet de pasta af, spoel met koud water na en laat het goed uitlekken.
Stap 3: Maak de ui en de knoflook schoon.
Stap 4: Was de aubergine en de courgettes.
Stap 5: Schil de paprika’s met een dunschiller en verwijder de zaadlijsten.
Stap 6: Hak alle groente met een scherp mes of in de keukenmachine fijn.
Stap 7: Was en droog de oregano en de tijm en hak de blaadjes zeer fijn.
Stap 8: Verwarm 2 eetlepels olie in een braadpan en bak de groente 3-5 minuten aan.
Stap 9: Voeg de tomatenpuree en de tomatenblokjes toe en breng aan de kook.
Stap 10: Roer oregano en tijm erdoorheen en breng op smaak met zout en peper.
Stap 11: Voeg eventueel chilivlokken of cayennepeper naar smaak toe.
Stap 12: Vet de ovenschaal in met olie en zet de rigatoni er rechtop in.
Stap 13: Verwarm de oven voor op Hetelucht Plus 180°C.
Stap 14: Verdeel de saus over de rigatoni zodat de pasta bijna bedekt is.
Stap 15: Bestrooi met Parmezaanse kaas en leg hier en daar een dot ricotta.
Stap 16: Besprenkel met 2 eetlepels olijfolie en bestrooi naar smaak met nog wat zeezout.
Stap 17: Bak de pasta op Hetelucht Plus 180 °C gedurende 35-40 minuten op het 2e niveau van onderen.
Stap 18: Hak de rest van de knoflook fijn en bak het zachtjes in de resterende olie aan.
Stap 19: Voeg de geraspte citroenschil en gehakte peterselie toe.
Stap 20: Sprenkel de gekruide olie over de pasta zodra het gerecht uit de oven komt.