Rigatoni met groentebolognese

Rigatoni met groentebolognese

Noedels of PastaOvenMakkelijk
Dit recept is voor 4 personen

Ingredients

  • 400 gram rigatoni of penne pasta
  • Zout
  • 1 ui
  • 4 tenen knoflook
  • 1 aubergine
  • 2 kleine courgettes
  • 1 rode en 1 gele paprika
  • Een bosje verse oregano
  • 1 bosje verse tijm
  • 110 ml olijfolie
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 800 gram tomatenstukjes uit blik
  • Gemalen peper
  • 150 gram geraspte Parmezaanse kaas
  • 400 gram ricotta
  • Zeezout
  • 1 eetlepel geraspte citroenschil
  • 1 eetlepel gehakte peterselie

Supplies

  • Ovenschaal
  • Keukenmachine

De bereidingstijd is ca. 60 tot 90 minuten.

 

Bereiding

Stap 1:
Kook de pasta in ruim water met zout gedurende 5-6 minuten.

Stap 2:
Giet de pasta af, spoel met koud water na en laat het goed uitlekken.

Stap 3:
Maak de ui en de knoflook schoon.

Stap 4:
Was de aubergine en de courgettes.

Stap 5:
Schil de paprika’s met een dunschiller en verwijder de zaadlijsten.

Stap 6:
Hak alle groente met een scherp mes of in de keukenmachine fijn.

Stap 7:
Was en droog de oregano en de tijm en hak de blaadjes zeer fijn.

Stap 8:
Verwarm 2 eetlepels olie in een braadpan en bak de groente 3-5 minuten aan.

Stap 9:
Voeg de tomatenpuree en de tomatenblokjes toe en breng aan de kook.

Stap 10:
Roer oregano en tijm erdoorheen en breng op smaak met zout en peper.

Stap 11:
Voeg eventueel chilivlokken of cayennepeper naar smaak toe.

Stap 12:
Vet de ovenschaal in met olie en zet de rigatoni er rechtop in.

Stap 13:
Verwarm de oven voor op Hetelucht Plus 180°C.

Stap 14:
Verdeel de saus over de rigatoni zodat de pasta bijna bedekt is.

Stap 15:
Bestrooi met Parmezaanse kaas en leg hier en daar een dot ricotta.

Stap 16:
Besprenkel met 2 eetlepels olijfolie en bestrooi naar smaak met nog wat zeezout.

Stap 17:
Bak de pasta op Hetelucht Plus 180 °C gedurende 35-40 minuten op het 2e niveau van onderen.

Stap 18:
Hak de rest van de knoflook fijn en bak het zachtjes in de resterende olie aan.

Stap 19:
Voeg de geraspte citroenschil en gehakte peterselie toe.

Stap 20:
Sprenkel de gekruide olie over de pasta zodra het gerecht uit de oven komt.