Pulled chicken met pita broodje

60-70VleesOvenMoeilijk
Dit recept is voor 4 personen

Ingredients

  • Voor pulled chicken:
  • 4 stuks kippendijen
  • ½ el paprikapoeder
  • ½ el komijnpoeder
  • ½ el venkelzaad gevijzeld
  • ½ tl Cayenne peper
  • ½ tl knoflookpoeder
  • 1tl gerookte paprika poeder
  • ½ tl zout
  • 4 stuks kippendijen
  • Voor de rode kool
  • Voor rode kool salade:
  • 100 gram rode kool
  • ½ rode ui reepjes
  • 50 gram wortel in reepjes
  • 1 rode appel reepjes
  • 2 el mayonaise
  • 1 tl grove mosterd
  • 1 el rode wijn azijn
  • Voor pickels:
  • 2 stuks snackkomkommer
  • 2 stuks kleine rode ui
  • 4 stuks zilveruitjes schoon
  • ½ rode peper
  • 50 ml witte wijn azijn
  • 40 ml water
  • 35 ml witte wijn
  • 15 gram suiker
  • Voor pita broodjes:
  • 1 tl suiker
  • 70 ml water
  • 3 gram gist
  • 1 tl olie
  • 150 gram bloem
  • 3 gram zout
  • Voor serveren:
  • BBQ saus

Supplies

  • Theedoek
  • Schaal
  • Bakplaat
  • Vacumeerzak

De bereidingstijd is ca. 60 tot 70 minuten.

 

Pulled chicken

Stap1: 
Meng alle specerijen voor de pulled chicken goed door elkaar. Wrijf hier de kippendijen goed mee in.

Stap 2:
Leg de kippendijen op een rooster met hieronder een bakplaat.

Stap 3:
Schuif de kippendijen in de oven.

Stap 1
Hetelucht Plus                   80°C
Tijdsduur                            60 minuten

Stap 2
Hetelucht Plus                  160°C
Tijdsduur                           30 minuten

 

Rode kool salade

Stap 1:
Meng de onderstaande ingrediënten voor de rode kool salade goed door elkaar en breng op smaak met peper en zout.

100 gram rode kool
½ rode ui reepjes
50 gram wortel in reepjes
1 rode appel reepjes
2 el mayonaise
1 tl grove mosterd
1 el rode wijn azijn

 

Pickels

Stap1:
Snijd de komkommer in plakjes, de rode ui in partjes, de zilveruitjes in vieren en de rode peper in ringetjes, maar verwijder eerst de zaadjes.

Stap 2:
Breng azijn, water, witte wijn en suiker aan de kook.

Stap 3:
Voeg de garnituren toe en doe alles in een vacuumzak en vacumeer dit zodat de smaken er goed intrekken.

 

Pitabroodje

Stap 1:
Meng de suiker met het water en de gist.

Stap 2:
Meng het water mengsel met de bloem, het zout en de olie. Kneed het tot een soepel deeg.

Stap 3:
Laat het deeg 1 uur rijzen onder een vochtige keukendoek. Het deeg moet verdubbeld zijn.

Stap 4:
Maak van het deeg 4 kleine bolletjes en druk deze plat als een pitabroodje en laat deze nog 15 minuten rijzen onder een vochtige keukendoek.

Stap 5:
Bak de pita broodjes in een rvs koekenpan op de kookplaat tot ze goudbruin zijn.

Tempcontrol               Stand 3

Stap 6:
Snijd de broodjes als ze nog warm zijn in met een mesje.

 

Serveren

Stap 1:
Pluk de kip in stukjes en vul hiermee de broodjes.

Stap 2:
Serveer de pita pulled chicken samen met de pickels, BBQ saus en de rode kool salade.