De bereidingstijd is ca. 60 tot 70 minuten.
Pulled chicken
Stap1: Meng alle specerijen voor de pulled chicken goed door elkaar. Wrijf hier de kippendijen goed mee in.
Stap 2: Leg de kippendijen op een rooster met hieronder een bakplaat.
Stap 3: Schuif de kippendijen in de oven.
Stap 1 Hetelucht Plus 80°C Tijdsduur 60 minuten
Stap 2 Hetelucht Plus 160°C Tijdsduur 30 minuten
Rode kool salade
Stap 1: Meng de onderstaande ingrediënten voor de rode kool salade goed door elkaar en breng op smaak met peper en zout.
100 gram rode kool ½ rode ui reepjes 50 gram wortel in reepjes 1 rode appel reepjes 2 el mayonaise 1 tl grove mosterd 1 el rode wijn azijn
Pickels
Stap1: Snijd de komkommer in plakjes, de rode ui in partjes, de zilveruitjes in vieren en de rode peper in ringetjes, maar verwijder eerst de zaadjes.
Stap 2: Breng azijn, water, witte wijn en suiker aan de kook.
Stap 3: Voeg de garnituren toe en doe alles in een vacuumzak en vacumeer dit zodat de smaken er goed intrekken.
Pitabroodje
Stap 1: Meng de suiker met het water en de gist.
Stap 2: Meng het water mengsel met de bloem, het zout en de olie. Kneed het tot een soepel deeg.
Stap 3: Laat het deeg 1 uur rijzen onder een vochtige keukendoek. Het deeg moet verdubbeld zijn.
Stap 4: Maak van het deeg 4 kleine bolletjes en druk deze plat als een pitabroodje en laat deze nog 15 minuten rijzen onder een vochtige keukendoek.
Stap 5: Bak de pita broodjes in een rvs koekenpan op de kookplaat tot ze goudbruin zijn.
Tempcontrol Stand 3
Stap 6: Snijd de broodjes als ze nog warm zijn in met een mesje.
Serveren
Stap 1: Pluk de kip in stukjes en vul hiermee de broodjes.
Stap 2: Serveer de pita pulled chicken samen met de pickels, BBQ saus en de rode kool salade.