Pompoensoep

Pompoensoep

GroenteOvenMakkelijk
Dit recept is voor 4 personen

Ingredients

  • 800 gram pompoen, in blokjes
  • 150 gram wortel, in blokjes
  • 1 cm gember, fijn gesneden
  • 1 ui, grof gesneden
  • 3 tl garam masala
  • 1 liter groentebouillon
  • 150 ml kokosmelk
  • grof gehakte geroosterde amandelen

Supplies

  • Bekken
  • Pan
  • Staafmixer

De bereidingstijd is ca. 50 tot 60 minuten.

 

Bereiding

Stap 1:
Doe de pompoen, wortel en ui samen met de garam masala in een bekken en meng samen met wat olijfolie.

Stap 2:
Verwarm een oven voor op Hetelucht Plus 200 °C en schuif in de oven op niveau 2 voor ongeveer 20 minuten. Schep alles na 10 minuten een keer door elkaar.

Stap 3:
Doe alles samen in een pan met de groentebouillon en laat koken/stomen voor ongeveer 10 minuten.

Stap 4:
Pureer met de staafmixer tot een gladde puree en maak de soep af met wat kokosmelk in plaats van room. Deze soep mag best stevig/dik zijn als het als maaltijdsoep geserveerd wordt.

Stap 5:
Serveer met stukjes geroosterde pompoen als garnituur en de amandelen als topping.

Stap 6:
Laat vlak voor het serveren een paar druppels pompoenpitolie op de soep laten vallen. Dit versterkt de smaak.

 

Tip: Als maaltijdsoep ook lekker met grof brood, bijvoorbeeld Turks brood.