Pompoensoep
De bereidingstijd is ca. 50 tot 60 minuten.
Bereiding
Stap 1: Doe de pompoen, wortel en ui samen met de garam masala in een bekken en meng samen met wat olijfolie.
Stap 2: Verwarm een oven voor op Hetelucht Plus 200 °C en schuif in de oven op niveau 2 voor ongeveer 20 minuten. Schep alles na 10 minuten een keer door elkaar.
Stap 3: Doe alles samen in een pan met de groentebouillon en laat koken/stomen voor ongeveer 10 minuten.
Stap 4: Pureer met de staafmixer tot een gladde puree en maak de soep af met wat kokosmelk in plaats van room. Deze soep mag best stevig/dik zijn als het als maaltijdsoep geserveerd wordt.
Stap 5: Serveer met stukjes geroosterde pompoen als garnituur en de amandelen als topping.
Stap 6: Laat vlak voor het serveren een paar druppels pompoenpitolie op de soep laten vallen. Dit versterkt de smaak.
Tip: Als maaltijdsoep ook lekker met grof brood, bijvoorbeeld Turks brood.