Pompoensoep
Ingredienten
- 800 gram pompoen, in blokjes
- 150 gram wortel, in blokjes
- 1 cm gember, fijn gesneden
- 1 ui, grof gesneden
- 3 tl garam masala
- 1 liter groentebouillon
- 150 ml kokosmelk
- grof gehakte geroosterde amandelen
Benodigdheden
- Bekken
- Pan
- Staafmixer
Stap 1;
Doe de pompoen, wortel en ui samen met de garam masala in een bekken en meng samen met wat olijfolie.
Stap 2:
Verwarm een oven voor op Hetelucht Plus 200 °C en schuif in de oven op niveau 2 voor ongeveer 20 minuten. Schep alles na 10 minuten een keer door elkaar.
Stap 3:
Doe alles samen in een pan met de groentebouillon en laat koken/stomen voor ongeveer 10 minuten.
Stap 4:
Pureer met de staafmixer tot een gladde puree en maak de soep af met wat kokosmelk in plaats van room. Deze soep mag best stevig/dik zijn als het als maaltijdsoep geserveerd wordt.
Stap 5:
Serveer met stukjes geroosterde pompoen als garnituur en de amandelen als topping.
Stap 6:
Laat vlak voor het serveren een paar druppels pompoenpitolie op de soep laten vallen. Dit versterkt de smaak.
Tip
Als maaltijdsoep ook lekker met grof brood.