Pompoen hummus
De bereidingstijd is ca. 40 tot 45 minuten.
Bereiding
Stap 1: Verwarm de oven voor op Hetelucht Plus 200 °C.
Stap 2: Meng de pompoen met de olijfolie en gehakte knoflook.
Stap 3: Voeg er nu het gerookte paprikapoeder aan toe met wat zout en peper.
Stap 4: Plaats het in een voorverwarmde oven.
Hetelucht Plus 200 °C Tijdsduur Tot licht gekleurd (15-20 minuten, als u de pompoen in stukken van 1,5 tot 2 centimeter dik snijdt)
Stap 5: Laat dit afkoelen.
Stap 6: Doe vervolgens de geroosterde pompoen in een keukenmachine en voeg de tahin pasta of komijn toe.
Stap 7: Pureer dit glad samen met de geroosterde pompoenpitten. Houdt nog een paar pitten apart voor decoratie.
Stap 8: Voeg wat olijfolie toe, zodat de pompoen lekker smeuïg wordt.
Stap 9: Breng op smaak met wat limoensap.
Stap 10: Bewaar tot verder gebruik in de koelkast.
Stap 11: Serveer met wat geroosterde pompoenpitten en bestrooi met wat sumak.