Pompoen hummus

Pompoen hummus

40-45OvenMakkelijk

Ingredients

  • 500 gram pompoen, schoon
  • 2 el olijfolie
  • 1 teen knoflook, gehakt
  • ¼ tl gerookte paprikapoeder
  • 1 tl tahin pasta of komijn
  • 100 gram pompoenpitten, geroosterd
  • +/- 100 ml olijfolie
  • ½ limoen
  • ¼ tl sumak

Supplies

  • Blender
  • Kom
  • Bakplaat
  • Snijplank
  • Oven

De bereidingstijd is ca. 40 tot 45 minuten.

 

Bereiding

Stap 1:
Verwarm de oven voor op Hetelucht Plus 200 °C.

Stap 2:
Meng de pompoen met de olijfolie en gehakte knoflook.

Stap 3:
Voeg er nu het gerookte paprikapoeder aan toe met wat zout en peper.

Stap 4:
Plaats het in een voorverwarmde oven.

Hetelucht Plus          200 °C
Tijdsduur                   Tot licht gekleurd (15-20 minuten, als u de pompoen in stukken van 1,5 tot 2 centimeter dik snijdt)

Stap 5:
Laat dit afkoelen.

Stap 6:
Doe vervolgens de geroosterde pompoen in een keukenmachine en voeg de tahin pasta of komijn toe.

Stap 7:
Pureer dit glad samen met de geroosterde pompoenpitten. Houdt nog een paar pitten apart voor decoratie.

Stap 8:
Voeg wat olijfolie toe, zodat de pompoen lekker smeuïg wordt.

Stap 9:
Breng op smaak met wat limoensap.

Stap 10:
Bewaar tot verder gebruik in de koelkast.

Stap 11:
Serveer met wat geroosterde pompoenpitten en bestrooi met wat sumak.