Bananen-havermuffins

Ook zo’n fan van bakken? Dan moet je zeker deze bananen-havermuffins eens uitproberen. Lekker zoet, maar toch ook nog een beetje gezond door de toevoeging van haver.

30 - 40 minutenCake/taartOvenMakkelijk

Ingredienten

  • 180 gram bloem
  • 150 gram haver
  • 130 gram suiker
  • 1,5 tl baking powder
  • 1 tl baking soda
  • 1 tl kaneel
  • 0,5 tl zout
  • 120 ml melk
  • 60 ml olie
  • 2 rijpe bananen
  • 90 gram chocoladecouverture
  • 2 eieren
  • 1 vanillepeul

Benodigdheden

  • Bakvormpjes

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor.
    Hetelucht Plus  180 °C
  1. Meng de bloem, haver, baking soda, kaneel, zout en suiker.
  2. Prak de bananen en meng met het ei, melk, olie en vanille.
  3. Meng het bananen mengsel met de droge stoffen tot een beslag.
  4. Voeg de chocoladecouverture toe.
  5. Vul de muffinvormpjes tot 2/3.
  6. Zet in een voorverwarmde oven.
    Hetelucht plus op 180 °C
    Bereidingstijd 20-22 minuten
  7. Laat de muffins afkoelen en bewaar in een afgesloten trommel.