Penne met tomatensaus en ansjovis

Penne met tomatensaus en ansjovis

Noedels of PastaKookplaatMakkelijk
Dit recept is voor 4 personen

Ingredients

  • 350/400 gram (volkoren) penne
  • 500 gram roma tomaten (grof gesneden)
  • 3 uien (gesnipperd)
  • 2 tenen knoflook (gehakt)
  • 3 el zwarte olijven (gehalveerd, zonder pit)
  • 2 el kappertjes
  • 10 ansjovis filets
  • Bosje basilicum
  • 100 gram geraspte Parmezaanse kaas

Supplies

  • Stoomoven pan met gaatjes
  • Pan

De bereidingstijd is ca. 20 tot 30 minuten.

 

Bereiding

Stap 1:
Stoom of kook de pasta volgens de aanwijzing op de verpakking.

Stap 2:
Fruit de knoflook en de ui glazig in olijfolie, maar laat niet kleuren.

Stap 3:
Voeg de tomaten toe en laat lekker stoven, zodat de tomaten garen en ook indikken.

Stap 4:
Voeg nu de ansjovis, olijven en kappertjes toe en breng op smaak met peper en wat mooie Aceto Balsamico.

Stap 5:
Giet de pasta af en meng met een scheut olijfolie. Schep de vegetarische tomatensaus door de pasta heen.

Stap 6:
Pluk er als laatste de basilicum overheen en rasp er lekker wat Parmezaan overheen.

 

Tip: Serveer eventueel met wat rucola aangemaakt met wat olijfolie of dressing.