Pasta met tomatensaus en ansjovis
De bereidingstijd is ca. 30 tot 45 minuten.
Bereiding
Stap 1: Fruit de gesnipperde ui en knoflook in wat olijfolie, zonder te kleuren.
Stap 2: Voeg de bleekselderij toe en fruit mee.
Stap 3: Doe de gesneden tomaat erbij en zet het vermogen hoger.
Stap 4: Laat lekker smoren en het vocht verdampen, zodat de tomaat gaat indikken.
Stap 5: Breng intussen water aan de kook met zout en kook hierin de pasta volgens de gebruiksaanwijzing gaar.
Stap 6: Giet de pasta af en maak aan met een scheut olie, zout en peper.
Stap 7: Voeg op het laatst de ansjovis toe aan de tomatensaus, zodat deze kan ‘smelten’ en vervolgens de kappertjes en olijven.
Stap 8: Breng op smaak met peper. Het zout komt van de kappertjes en ansjovis.
Stap 9: Serveer deze makkelijke en smakelijke pasta met wat basilicum en Pecorino.