Pasta met tomatensaus en ansjovis

Pasta met tomatensaus en ansjovis

VisKookplaatMakkelijk
Dit recept is voor 4 personen

Ingredients

  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, geplet
  • 6 stengels bleekselderij, in blokjes
  • 10 stuks Romatomaat, in blokjes
  • 10 ansjovisfilets, gesneden
  • 1 el kappertjes
  • 30 stuks zwarte olijven, gehalveerd
  • Basilicum
  • Pecorino
  • 320-400 gram pasta (bijv. Linguine of Rigatoni)

Supplies

  • Koekenpan
  • Pan met dikke bodem
  • Snijplank

De bereidingstijd is ca. 30 tot 45 minuten.

 

Bereiding

Stap 1:
Fruit de gesnipperde ui en knoflook in wat olijfolie, zonder te kleuren.

Stap 2:
Voeg de bleekselderij toe en fruit mee.

Stap 3:
Doe de gesneden tomaat erbij en zet het vermogen hoger.

Stap 4:
Laat lekker smoren en het vocht verdampen, zodat de tomaat gaat indikken.

Stap 5:
Breng intussen water aan de kook met zout en kook hierin de pasta volgens de gebruiksaanwijzing gaar.

Stap 6:
Giet de pasta af en maak aan met een scheut olie, zout en peper.

Stap 7:
Voeg op het laatst de ansjovis toe aan de tomatensaus, zodat deze kan ‘smelten’ en vervolgens de kappertjes en olijven.

Stap 8:
Breng op smaak met peper. Het zout komt van de kappertjes en ansjovis.

Stap 9:
Serveer deze makkelijke en smakelijke pasta met wat basilicum en Pecorino.