Parelhoen
De bereidingstijd is ca. 120 tot 150 minuten.
Bereiding
Stap 1: Snijd de prei in de lengte door en was deze goed. Haal de preibladeren voorzichtig los en leg ze in een stoomovenpan met gaatjes.
Stomen 100 ºC Tijdsduur 1 minuut
Stap 2: Leg ondertussen 2 vellen aluminiumfolie op elkaar, de parelhoen moet er ruim in verpakt kunnen worden.
Stap 3: Spoel de preibladeren direct met koud water zodat het kookproces stopt. Leg de bladeren als een mat op het folie.
Stap 4: Verdeel de sjalot ringen over de prei. Verdeel 3 takjes rozemarijn, 5 takjes tijm en 2 steranijs op de sjalot.
Stap 5: Roer de gehakte knoflook door de olijfolie en sprenkel 2/3 van de knoflookolie over de prei en de sjalot ringen.
Stap 6; Houd 2 citroenplakjes apart en verdeel de resterende plakjes over de sjalot.
Stap 7: Steek 3 laurierblaadjes onder het vel op de borst van de parelhoen.
Stap 8: Meng de resterende steranijs, laurier, rozemarijn, tijm en citroen en meng het met de rest van de knoflookolie. Vul de parelhoen hiermee en wrijf het vel er goed mee in.
Stap 9: Leg de parelhoen met de borst op de prei en vouw de prei voorzichtig om de parelhoen heen. Vouw nu het aluminiumfolie dicht. Leg de parelhoen met de borst naar boven in een stoomovenpan met gaatjes.
Stomen 95 ºC Tijdsduur 90 minuten
Stap 10: Verwijder het aluminiumfolie.
Stap 11: Roer de honing met de jam en de gembersiroop goed door elkaar en bestrijk de borstfilet van de parelhoen hiermee.
Verwarm de grill voor op 250 ºC.
Grill 250 ºC Tijdsduur 10 minuten
Stap 12: De parelhoen is klaar als deze mooi goudbruin van kleur is.
Tip: Lekker met met zuurkool en spek en aardappelen met tomaat en witte wijn.