Ingredienten
- 2 rode puntpaprika
- 5 roma tomaten
- 1 ui
- 1 teen knoflook
- 2 dl passata
- 50 gr knolselderij in blokjes
- 50 gr prei fijngesneden
- 50 gr kleine bloemkoolroosjes
Benodigdheden
- Stoomoven pan met gaatjes
- Staafmixer
De bereidingstijd is ca. 30 tot 40 minuten.
Bereidingswijze
Paprika tomatensoep
Stap 1:
Halveer de paprika’s, verwijder de zaadlijst en snijd in stukken.
Stap 2:
Snipper de ui en kneus de knoflook, voeg toe aan de paprika en tomaat.
Stap 3:
Doe dit alles in een dichte stoomovenpan en voeg de passata toe
Stap 4:
Plaats in de stoomoven:
Stomen 100 °C
Bereidingstijd 18 minuten
Stap 5:
Leg de knolselderij, prei en bloemkoolroosjes in een stoomovenpan met gaatjes en zet bij de paprika tomatensoep.
Stomen 100 °C
Bereidingswijze 2 minuten
Stap 6:
Pureer de paprika tomatensoep tot een gladde massa. Breng op smaak met zout en peper.
Stap 7:
Schep de tomatensoep in kommetjes en verdeel de gestoomde groente over de kommetjes.
Stap 8:
Serveer met kleine verse broodjes
Tip: Deze soep kan ook perfect dienen als basis voor de pastasaus.