Paprika tomatensoep

30 - 40 minutenGroenteStoomovenMakkelijk

Ingredients

  • 2 rode puntpaprika
  • 5 roma tomaten
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • 2 dl passata
  • 50 gr knolselderij in blokjes
  • 50 gr prei fijngesneden
  • 50 gr kleine bloemkoolroosjes

Supplies

  • Stoomoven pan met gaatjes
  • Staafmixer

De bereidingstijd is ca. 30 tot 40 minuten.

 

Bereidingswijze

Paprika tomatensoep

Stap 1:
Halveer de paprika’s, verwijder de zaadlijst en snijd in stukken.

Stap 2:
Snipper de ui en kneus de knoflook, voeg toe aan de paprika en tomaat.

Stap 3:
Doe dit alles in een dichte stoomovenpan en voeg de passata toe

Stap 4:
Plaats in de stoomoven:

Stomen                                        100 °C
Bereidingstijd                              18 minuten

Stap 5:
Leg de knolselderij, prei en bloemkoolroosjes in een stoomovenpan met gaatjes en zet bij de paprika tomatensoep.

Stomen                                      100 °C
Bereidingswijze                         2 minuten

Stap 6:
Pureer de paprika tomatensoep tot een gladde massa. Breng op smaak met zout en peper.

Stap 7:
Schep de tomatensoep in kommetjes en verdeel de gestoomde groente over de kommetjes.

Stap 8:
Serveer met kleine verse broodjes

 

Tip: Deze soep kan ook perfect dienen als basis voor de pastasaus.