Pannenkoeken met ahornsiroop

Pannenkoeken met ahornsiroop

KookplaatMakkelijk
Dit recept is voor 6 porties

Ingredients

  • 225 gram bloem
  • 16 gram bakpoeder
  • Snufje zout
  • 1 tl suiker
  • 2 eieren (M)
  • 30 gram gesmolten boter
  • 300 ml melk (of soja/amandel melk)

Supplies

  • Zeef
  • Antiaanbakpan

De bereidingstijd is ca. 30 tot 45 minuten.

 

Bereiding

Stap 1:
Zeef de bloem met het bakpoeder en het zout.

Stap 2:
Klop de eieren los met de suiker.

Stap 3:
Meng de melk met de bloem, bakpoeder en zout. Voeg hier nu ook de losgeklopte eieren en suiker aan toe.

Stap 4:
Voeg als laatste de gesmolten boter toe (niet te warm).

Stap 5:
Laat het beslag even rusten.

Stap 6:
Bak de pannenkoeken in een antiaanbakpan. Heeft u een inductiekookplaat met TempControl? Kies dan voor stand 2. Hierdoor hebben we constante temperatuur in de pan, waardoor het bakken van de pannenkoek nog gemakkelijker gaat.

Stap 7:
Serveer de pannenkoeken met wat ahornsiroop.

 

Tip: Ook lekker met wat magere kwark, blauwe bessen, honing en gehakte noten.