Ossenstaartbouillon

Ossenstaartbouillon

3VleesStoomovenMakkelijk
Dit recept is voor 12 personen

Ingredients

  • 3 L water
  • 1 kilo ossenstaart, gezaagd
  • 1 runderschenkel
  • 2 el tomatenpuree
  • 2 winterwortels
  • 2 uien
  • ¼ knolselderij
  • 1 prei (alleen het wit)
  • 1 blaadje laurier
  • 1 takje tijm
  • 1 takje lavas
  • ½ tl gekneusde witte peper
  • 1 kruidnagel

Supplies

  • Stoomoven pan zonder gaatjes van 5.7 Liter
  • Droge doek

De bereidingstijd is ca. 3 uur.

 

Bereiding

Stap 1:
Rooster de ossenstaart en schenkel in de oven op 220 ºC Hetelucht Plus tot deze mooi gekleurd is. Voeg op het laatst de tomatenpuree toe voor ongeveer 10 minuten.

Stap 2:
Schep het vlees over in een dichte stoomovenpan van 5,7 liter en voeg de specerijen toe.

Stap 3:
Plaats deze in de stoomoven voor 2 uur op 100 ºC.

Stap 4:
Maak intussen de groenten schoon en snijd deze fijn.

Stap 5:
Voeg dit toe en laat nog 1 uur trekken.

Stap 6:
Zeef de ossenstaartbouillon door een uitgespoelde keukendoek.

Stap 7:
Pluk het vlees van de ossenstaart en doe dit terug in de bouillon. De bouillon kan in de stoomoven warm gehouden worden op 95 ºC.

 

Serveer eventueel met een groenten garnituur van bijvoorbeeld wortel, knol en bladselderij. Wilt u er wat Madeira aan toevoegen? Kook er dan eerst de alcohol uit.