Misosoep
De bereidingstijd is ca. 13 uur.
Bereiding
Stap 1: Doe de kombu samen met het water in een pan en laat een nacht weken.
Stap 2: Breng het water zachtjes aan de kook met de Shirodashi bouillon, steranijs en de peper. Haal nu de kombu eruit.
Stap 3: Voeg de bonito vlokken toe en breng tegen de kook, zet daarna gelijk het vuur uit.
Stap 4: Laat afkoelen en roer niet.
Stap 5: Doe de bouillon door een fijne zeef. De bouillon is nu klaar voor gebruik.
Stap 6: Stoom de eieren in 7-8 minuten op 100 ºC. Spoel koud en pel deze. Je kunt ze ook koken.
Stap 7: Stoom de shiitake 1 minuut op 100 ºC of verwarm in de bouillon.
Stap 8: Verwarm de voorgegaarde noodles 4-5 minuten in de stoomoven op 95 ºC of verwarm in de bouillon.
Stap 9: Doe als laatst de wortel en de boksoi in de bouillon.
Stap 10: Doe al het garnituur in een voorverwarmde kom en schenk hier de bouillon over.