Misosoep

Misosoep

EiKookplaatMakkelijk
Dit recept is voor 4 personen

Ingredients

  • 2 eieren
  • 80 gram shiitake, in kwarten
  • 100 gram boksoi, los gehaald
  • 20 gram Wakame, geweekt
  • 80 gram wortel, in plakjes
  • 250 gram Sanuki Nama Udon (Toko)
  • 80 ml Shirodashi Kombu
  • 1 liter water
  • 10 cm Hidaka Kombu
  • 20 gram bonito vlokken
  • Steranijs, 3 stuks

Supplies

  • Kom
  • Zeef
  • Pan

De bereidingstijd is ca. 13 uur.

 

Bereiding

Stap 1:
Doe de kombu samen met het water in een pan en laat een nacht weken.

Stap 2:
Breng het water zachtjes aan de kook met de Shirodashi bouillon, steranijs en de peper. Haal nu de kombu eruit.

Stap 3:
Voeg de bonito vlokken toe en breng tegen de kook, zet daarna gelijk het vuur uit.

Stap 4:
Laat afkoelen en roer niet.

Stap 5:
Doe de bouillon door een fijne zeef. De bouillon is nu klaar voor gebruik.

Stap 6:
Stoom de eieren in 7-8 minuten op 100 ºC. Spoel koud en pel deze. Je kunt ze ook koken.

Stap 7:
Stoom de shiitake 1 minuut op 100 ºC of verwarm in de bouillon.

Stap 8:
Verwarm de voorgegaarde noodles 4-5 minuten in de stoomoven op 95 ºC of verwarm in de bouillon.

Stap 9:
Doe als laatst de wortel en de boksoi in de bouillon.

Stap 10:
Doe al het garnituur in een voorverwarmde kom en schenk hier de bouillon over.