Lichtzoete yoghurtcrème met Banyuls, geserveerd met amarenekersen en nogakoekjes
De bereidingstijd is ca. 15 tot 25 minuten.
De yoghurtcrème
Stap 1: Verwarm de Banyuls met kruidnagel, kandijsuiker en steranijs in een steelpan. Laat zachtjes inkoken tot de dikte van schenkstroop. Laat de stroop afkoelen.
Stap 2: Spatel de mascarpone door de koude yoghurt tot een glad mengsel.
Stap 3: Roer er 2/3 deel Banyulsstroop door en breng op smaak met een snufje peper en eventueel poedersuiker.
De amarenakersen en de nogakoekjes
Stap 1: Roer de limoenrasp door de kersen.
Stap 2: Bevries de noga kort in de diepvries. Hak de noga in de keukenmachine middelmatig fijn.
Stap 3: Meng bloem met poedersuiker en roer vervolgens het eiwit erdoor met een garde tot een glad beslag. Spatel de helft van de noga erdoor.
Stap 4: Verwarm de oven voor op Hetelucht Plus 180 ºC.
Stap 5: Vorm met een lepel 8 à 9 koekjes van ca. 5 cm doorsnede op een met bakpapier beklede bakplaat. Wrijf het beslag gelijkmatig uit. Schuif de bakplaat in de oven.
Hetelucht Plus 180 ºC Tijdsduur 8 minuten
Serveren
Stap 1: Lepel een kleine portie yoghurtcrème op het bord en leg er enkele kersen op.
Stap 2: Leg er een koekje op en herhaal nog een portie yoghurtcrème en de kersen.
Stap 3: Rangschik er speels een tweede koekje tegenaan.
Stap 4: Garneer het bord met de resterende noga, banyulsstroop en enkele kersen.