Lichtzoete yoghurtcrème met Banyuls, geserveerd met amarenekersen en nogakoekjes

Lichtzoete yoghurtcrème met Banyuls, geserveerd met amarenekersen en nogakoekjes

15-25Kaas/zuivelOvenMoeilijk
Dit recept is voor 4 personen

Ingredients

  • 300 gram Griekse yoghurt
  • 150 gram mascarponekaas, op kamertemperatuur
  • 300 ml Banyuls
  • 1 kruidnagel
  • 1 steranijs
  • 40 gram kandijsuiker
  • Zwarte peper
  • 1 kleine pot amarenekersen
  • Rasp van 1 limoen
  • 150 gram noga

Supplies

  • Garde
  • Bakplaat
  • Keukenmachine
  • Bakpapier
  • Steelpan

De bereidingstijd is ca. 15 tot 25 minuten.

 

De yoghurtcrème

Stap 1:
Verwarm de Banyuls met kruidnagel, kandijsuiker en steranijs in een steelpan. Laat zachtjes inkoken tot de dikte van schenkstroop. Laat de stroop afkoelen.

Stap 2:
Spatel de mascarpone door de koude yoghurt tot een glad mengsel.

Stap 3:
Roer er 2/3 deel Banyulsstroop door en breng op smaak met een snufje peper en eventueel poedersuiker.

 

De amarenakersen en de nogakoekjes

Stap 1:
Roer de limoenrasp door de kersen.

Stap 2:
Bevries de noga kort in de diepvries. Hak de noga in de keukenmachine middelmatig fijn.

Stap 3:
Meng bloem met poedersuiker en roer vervolgens het eiwit erdoor met een garde tot een glad beslag. Spatel de helft van de noga erdoor.

Stap 4:
Verwarm de oven voor op Hetelucht Plus 180 ºC.

Stap 5:
Vorm met een lepel 8 à 9 koekjes van ca. 5 cm doorsnede op een met bakpapier beklede bakplaat. Wrijf het beslag gelijkmatig uit. Schuif de bakplaat in de oven.

Hetelucht Plus                  180 ºC
Tijdsduur                           8 minuten

 

Serveren

Stap 1:
Lepel een kleine portie yoghurtcrème op het bord en leg er enkele kersen op.

Stap 2:
Leg er een koekje op en herhaal nog een portie yoghurtcrème en de kersen.

Stap 3:
Rangschik er speels een tweede koekje tegenaan.

Stap 4:
Garneer het bord met de resterende noga, banyulsstroop en enkele kersen.