Lentesalade met aardbeien, hazelnoten en brie

Lentesalade met aardbeien, hazelnoten en brie

10-15Kaas/zuivelKookplaatMakkelijk
Dit recept is voor 2 personen

Ingredients

  • 200 gram zachte boerenbrie
  • 1 doosje verse aardbeien
  • 80 gram hazelnoten zonder vlies
  • Crèma di Balsamico
  • Gemengde groene salade
  • Peterselie

Supplies

  • Kom
  • Koekenpan
  • Snijplank

De bereidingstijd is ca. 10 tot 15 minuten.

 

Bereiding

Stap 1:
Snijd de aardbeien in kwarten (of in zes stukjes als ze groot zijn).

Stap 2:
Rooster de hazelnoten in een droge koekenpan, totdat ze lichtbruin zijn geworden. Hak ze fijn.

Stap 3:
Gebruik een mooie saladeschaal en doe hierin de groene salade. Leg hierop de in dunne plakjes gesneden brie en verdeel hierover de aardbeien.

Stap 4:
Druppel er wat van de Crèma di Balsamico overheen en bestrooi met de gehakte hazelnoten. Garneer met frisse toefjes peterselie.

Leg de brie ruim vijf uur voor gebruik uit de koelkast, dan is de smaak veel beter en gaat lekker ‘lopen’. Serveer deze salade met heerlijk vers donker brood.

 

Tip: Maak een Canapé Roi d’été. Steek rondjes uit bruin brood, besmeer met een beetje boter en rooster ze even in de oven. Beleg met plakjes brie en leg hierop wat plakjes aardbei. Bestrijk ze met een bakpenseel met een dun laagje van de Crèma di Balsamico en strooi er wat van de hazelnoten over. Garneer met een klein toefje peterselie.

 

Een heerlijke lentesalade van zomerkoninkjes met geroosterde hazelnoten en brie. Ook wel Roi d’été genoemd, wat de letterlijke vertaling van ‘zomerkoninkjes’ is.