Tortilla met chorizo
Ingredienten
- 250 gram aardappel, in julienne gesneden van 3 mm
- 3 eieren
- 1 teentje knoflook
- 50 gram ui
- ¼ bos bladpeterselie
- olijfolie
- 50 gram chorizo, in reepjes
- 50 gram rucola
- manchego
- zout en zwarte peper
Benodigdheden
- Garde
- Kom
- Pan
Stap 1:
Fruit de ui en knoflook aan zonder te kleuren.
Stap 2:
Voeg de aardappel toe en gaar deze mee zonder te kleuren.
Stap 3:
Klop de eieren los en meng met zout, peper en peterselie.
Stap 4:
Doe het aardappelmengsel bij het eiermengsel en meng alles goed door elkaar. Giet alles terug in de pan.
Stap 5:
Plaats een deksel op de pan en laat het geheel gaar worden. Draai de tortilla één keer om.
Stap 6:
Leg de gare en goudbruin gekleurde tortilla op een bord.
Stap 7:
Bak de reepjes chorizo uit op een laag vermogen en strooi over de tortilla.
Stap 8:
Garneer de tortilla met rucola en wat geraspte manchego.