Tortilla met chorizo

Tortilla met chorizo

15 - 30 minutenAardappelKookplaatMakkelijk

Ingredienten

  • 250 gram aardappel, in julienne gesneden van 3 mm
  • 3 eieren
  • 1 teentje knoflook
  • 50 gram ui
  • ¼ bos bladpeterselie
  • olijfolie
  • 50 gram chorizo, in reepjes
  • 50 gram rucola
  • manchego
  • zout en zwarte peper

Benodigdheden

  • Garde
  • Kom
  • Pan

De bereidingstijd is ca. 15 tot 30 minuten.

 

Bereiding

Stap 1:
Fruit de ui en knoflook aan zonder te kleuren.

Stap 2:
Voeg de aardappel toe en gaar deze mee zonder te kleuren.

Stap 3:
Klop de eieren los en meng met zout, peper en peterselie.

Stap 4:
Doe het aardappelmengsel bij het eiermengsel en meng alles goed door elkaar. Giet alles terug in de pan.

Stap 5:
Plaats een deksel op de pan en laat het geheel gaar worden. Draai de tortilla één keer om.

Stap 6:
Leg de gare en goudbruin gekleurde tortilla op een bord.

Stap 7:
Bak de reepjes chorizo uit op een laag vermogen en strooi over de tortilla.

Stap 8:
Garneer de tortilla met rucola en wat geraspte manchego.