Lamsrug in mediterrane rodewijnsaus
De bereidingstijd is ca. 90 minuten.
Bereiding
Stap 1: Snijd de ui in kleine blokjes. Snijd de olijven in schijfjes en de tomaten in vier stukken. Verhit de olijfolie in een pan. Doe de uiblokjes, de knoflook, de gehakte kruiden, de kappertjes, de olijven en de tomaten erbij en fruit het geheel kort.
Stap 2: Blus de massa met de rode wijn. Laat de alcohol verdampen.
Stap 3: Bestrooi het vlees met zout en peper en doe het samen met de afgekoelde saus in de vacuumzak. Vacumeer het vlees.
Zak vacumeren Vacumeerstand 2
Heeft u geen vacumeerlade? Doe de ingrediënten in een dichte stoomovenpan. Gebruik voor de saus een aparte stoomovenpan.
Stap 4: Bereid het vlees.
Ovenfunctie Sous-vide Temperatuur 58 °C Tijsduur 1 uur Niveau rooster 2e van onderen
Stap 5: Haal het vlees uit de vacuumzak en serveer het. Als bijgerecht is rijst ideaal.
Tip: Je kan het vlees eventueel ook nog even kort aanbraden en dan met de saus serveren.