Lamsrug in mediterrane rodewijnsaus

Lamsrug in mediterrane rodewijnsaus

85VleesOvenGemiddeld
Dit recept is voor 2 personen

Ingredients

  • 1 kleine ui
  • 5 olijven
  • 8 cocktailtomaten
  • 2 eetlepels olijfolie
  • ¼ teentje knoflook, fijngehakt
  • 1 takje rozemarijn, naalden, gehakt
  • 1 takje tijm, blaadjes, gehakt
  • 1 theelepel kappertjes
  • 100 ml rode wijn
  • 200 g lamsrug, zonder bot
  • 1 theelepel zout
  • Peper

Supplies

  • Pan
  • Vacumeerzak

De bereidingstijd is ca. 90 minuten.

 

Bereiding

Stap 1:
Snijd de ui in kleine blokjes. Snijd de olijven in schijfjes en de tomaten in vier stukken. Verhit de olijfolie in een pan. Doe de uiblokjes, de knoflook, de gehakte kruiden, de kappertjes, de olijven en de tomaten erbij en fruit het geheel kort.

Stap 2:
Blus de massa met de rode wijn. Laat de alcohol verdampen.

Stap 3:
Bestrooi het vlees met zout en peper en doe het samen met de afgekoelde saus in de vacuumzak. Vacumeer het vlees.

Zak vacumeren
Vacumeerstand 2

Heeft u geen vacumeerlade? Doe de ingrediënten in een dichte stoomovenpan. Gebruik voor de saus een aparte stoomovenpan.

Stap 4:
Bereid het vlees.

Ovenfunctie           Sous-vide
Temperatuur          58 °C
Tijsduur                  1 uur
Niveau rooster       2e van onderen

Stap 5:
Haal het vlees uit de vacuumzak en serveer het. Als bijgerecht is rijst ideaal.

 

Tip: Je kan het vlees eventueel ook nog even kort aanbraden en dan met de saus serveren.