Kaneelrozijnen broodjes

Kaneelrozijnen broodjes

20-25OvenMakkelijk
Dit recept is voor ca. 12 porties

Ingredients

Voor het deeg
  • 250 gram bloem
  • 13 gram suiker
  • ½ ei
  • 5 gram zout
  • 25 gram verse gist
  • 130 gram melk
  • ½ theelepel kaneel
  • 13 gram roomboter
Voor de vulling
  • 200 gram gewelde rozijnen
  • 250 gram amandelspijs
  • ½ theelepel kaneel

Supplies

  • muffinvorm/espresso kopje
  • Oven

De bereidingstijd is ca. 20 tot 25 minuten.

 

Bereiding

Stap 1:

Verwarm de oven voor op Hetelucht Plus 185 ºC

Stap 2:
Meng voor het deeg alle ingrediënten, behalve de roomboter. Kneed 6 minuten met de hand of in de machine.

Stap 3:
Voeg de laatste 4 minuten de boter toe en kneed goed door.

Stap 4:
Verdeel het deeg in 12 bolletjes en laat circa 20 minuten rusten.

Stap 5:
Rol vervolgens elk bolletje deeg uit tot een streng van 30 cm.

Stap 6:
Meng de rozijnen met de amandelspijs en de kaneel.

Stap 7:
Verdeel het rozijnenmengsel over de deegstrengen.

Stap 8:
Maak rolletjes van de deegstrengen en leg ze in een ingevette muffinvorm

Stap 9:
Laat de kaneelbroodjes nog 5 minuten rijzen en bak de kaneelbroodjes daarna in 12 minuten af.

Hetelucht Plus       180 °C
Tijdsduur                12 minuten