Naar Miele.nl
Search
Generic filters
Exact matches only

Kaneelrozijnen broodjes

Kaneelrozijnen broodjes

OvenMakkelijk

Ingredienten

  • 250 g bloem
  • 13 g suiker
  • ½ ei
  • 5 g zout
  • 25 g verse gist
  • 130 g melk
  • 13 g roomboter
  • ½ tl kaneel
  • 200 g gewelde rozijnen
  • 250 g amandelspijs
  • ½ tl kaneel

Benodigdheden

  • muffinvorm/espresso kopje
  • Oven

Stap 1:
Verwarm de oven voor op Hetelucht Plus 185 ºC

Stap 2:
Meng voor het deeg alle ingrediënten, behalve de roomboter. Kneed 6 minuten met de hand of in de machine.

Stap 3:
Voeg de laatste 4 minuten de boter toe en kneed goed door.

Stap 4:
Verdeel het deeg in 12 bolletjes en laat circa 20 minuten rusten.

Stap 5:
Rol vervolgens elk bolletje deeg uit tot een streng van 30 cm.

Stap 6:
Meng de rozijnen met de amandelspijs en de kaneel.

Stap 7:
Verdeel het rozijnenmengsel over de deegstrengen.

Stap 8:
Maak rolletjes van de deegstrengen en leg ze in een ingevette muffinvorm

Stap 9:
Laat de kaneelbroodjes nog 5 minuten rijzen en bak de kaneelbroodjes daarna in 12 minuten af.

Hetelucht Plus 180 °C
Bereidingstijd 12 minuten

Deel dit artikel: