Havermoutcake met bosbessen

Havermoutcake met bosbessen

45 minutenHavermoutvlokkenCombi-stoomovenMakkelijk
Dit recept is voor ca. 16 porties

Ingredients

  • 250 gram havermout
  • 325 ml volle melk
  • 1 ei
  • 75 ml maple syrup
  • 2 el zonnebloemolie
  • 1 tl vanille-extract of -poeder
  • 1 tl kaneel
  • 1 tl bakpoeder
  • 150 gram bosbessen
  • 300 gram Griekse yoghurt
  • 2 limoenen

Supplies

  • Bakvormpjes
  • Kom

De bereidingstijd is ca. 45 minuten.

 

Bereiding

Stap 1:
Verwarm de oven voor op Hetelucht Plus 175 °C.

Stap 2:
Meng de melk met ei, maple syrup, zonnebloemolie, kaneel, vanille-extract of -poeder en bakpoeder.

Stap 3:
Doe er als laatste de havermout doorheen.

Stap 4:
Roer hier een beslag van. Doe er op het laatst twee derde van de bosbessen doorheen. Stop daarna met roeren, zodat de bessen niet stuk gaan.

Stap 5:
Laat dit ca. 15 minuten staan in de koelkast, zodat de havermout het vocht op kan nemen.

Stap 6:
Schep dit beslag in een ingevette muffinvorm.

Stap 7:
Stel de oven in op combi-koken 175 °C met 50 % vocht en tijd ca. 25 minuten. De cake kan ook zonder de toevoeging van vocht gebakken worden.

Stap 8:
Laat de cakejes hierna iets afkoelen en haal ze uit de vorm.

Stap 9:
Roer de Griekse yoghurt aan met wat rasp en sap van de limoenen en schep dit over het cakeje. Garneer met wat bosbessen.

 

Serveer deze cakejes bij voorkeur lauwwarm.

Kook tot in perfectie met Miele

Ervaar ultiem culinair genieten met Miele Generatie 7000. Ontdek keukenapparaten vol baanbrekende innovaties die dag in, dag uit het verschil maken in jouw keuken. Gemakkelijk in gebruik, uitzonderlijk geavanceerd en voor altijd smaakvolle creaties.

Ontdek meer