Cassoulet met merquez worst en bonen
Stap 1: Bak de kippendijen in de olijfolie goudbruin.
Stap 2: Haal dit uit de pan en voeg de ui en knoflook toe en fruit dit glazig, zonder te kleuren.
Stap 3: Voeg de tomatenpuree toe en bak zachtjes mee (ontzuren).
Stap 4: Blus af met de witte wijn en voeg de oregano, laurier, bonen en tomaten toe. Roer goed door.
Stap 5: Laat alles even goed warm worden en breng op smaak met peper en zout.
Stap 6: Bak intussen de merquez worstje en snijd in stukjes. Meng dit met de cassoulet.
Stap 7: Doe de cassoulet in een ovenschaal en plaats het 35 minuten in een voorverwarmde combi-stoomoven op 170 °C met 30% vocht. Geen combi-stoomoven? Kies dan voor 35 minuten op 175 °C.
Stap 8: Meng de suiker met het broodkruim en de Parmezaanse kaas. Strooi dit over de cassoulet.
Stap 9: Bak de cassoulet nog 15 minuten op 200 °C (Grill/Hete Lucht) totdat de bovenkant goudbruin is.