Naar Miele.nl
Search
Generic filters
Exact matches only

Cassoulet met merquez worst en bonen

Cassoulet met merquez worst en bonen

VleesOvenGemiddeld

Ingredienten

  • 2 el olijfolie
  • 4 kippendijen (met vel)
  • 4 merquez worstjes
  • 1 rode ui, grof gesneden
  • 4 teentjes knoflook, in plakjes
  • 2 blaadjes laurier
  • Oregano (vers of gedroogd)
  • 1 el tomatenpuree
  • 800 gram boterbonen (gaar)
  • 125 ml witte wijn
  • 800 gram tomatenblokjes
  • 1 tl suiker
  • 100 gram broodkruim
  • 75 gram geraspte Parmezaanse kaas

Benodigdheden

  • Koekenpan
  • Ovenschaal
  • Oven

Stap 1:
Bak de kippendijen in de olijfolie goudbruin.

Stap 2:
Haal dit uit de pan en voeg de ui en knoflook toe en fruit dit glazig, zonder te kleuren.

Stap 3:
Voeg de tomatenpuree toe en bak zachtjes mee (ontzuren).

Stap 4:
Blus af met de witte wijn en voeg de oregano, laurier, bonen en tomaten toe. Roer goed door.

Stap 5:
Laat alles even goed warm worden en breng op smaak met peper en zout.

Stap 6: 
Bak intussen de merquez worstje en snijd in stukjes. Meng dit met de cassoulet.

Stap 7:
Doe de cassoulet in een ovenschaal en plaats het 35 minuten in een voorverwarmde combi-stoomoven op 170 °C met 30% vocht. Geen combi-stoomoven? Kies dan voor 35 minuten op 175 °C.

Stap 8:
Meng de suiker met het broodkruim en de Parmezaanse kaas. Strooi dit over de cassoulet.

Stap 9:
Bak de cassoulet nog 15 minuten op 200 °C (Grill/Hete Lucht) totdat de bovenkant goudbruin is.

Deel dit artikel: