Gyoza
De bereidingstijd is ca. 1 uur.
Bereiding
Stap 1: Snijd alle ingrediënten klein en stoom deze op 100 ºC binnen 1-2 minuten beetgaar.
Stap 2: Breng alles op smaak met sake, sesamolie en sojasaus.
Stap 3: Bind een klein beetje af met aardappelzetmeel.
Stap 4: Koel nu terug in temperatuur.
Stap 5: Maak een papje met tempurameel en wat water.
Stap 6: Leg een Gyoza velletje op je linkerhand.
Stap 7: Pak een theelepel en schep een lepeltje vulling in het midden van het velletje.
Stap 8: Strijk met je vinger een beetje van het tempura-papje langs de zijkanten van het velletje. Vouw het velletje dubbel en knijp in het midden samen. Knijp de zijkanten dus niet dicht.
Stap 9: Leg de Gyoza in de stoomovenpan (met gaatjes). Stoom deze in circa 6-8 minuten gaar op 100 ºC.
Stap 10: Serveer met Japanse sesamsaus of een beetje ponzu en de lente-ui en andere toppings.
Bij iedere goede Toko of groothandel kun je ook kant-en-klare kopen, die je vervolgens kunt stomen.