Gyoza
Ingredienten
- 200 gram witte kool, fijngesneden
- 100 gram rettich, klein gesneden
- 150 gram shiitake
- 2 stuks mini paksoi
- 2 bosuitjes
- 100 gram wortel, in kleine blokjes
- ½ el sake
- ½ tl sesamolie
- ½ el sojasaus
- Aardappelzetmeel
- Gyoza vellen (Toko)
- 1 el tempurameel
- Gesneden lente-ui
- ½ el geroosterd sesamzaad wit
- ½ el geroosterd sesamzaad zwart
- ½ el gepofte quinoa
Benodigdheden
- Kom
- Stoomoven pan met gaatjes
- Stoomoven pan zonder gaatjes
De bereidingstijd is ca. 1 uur.
Bereiding
Stap 1:
Snijd alle ingrediënten klein en stoom deze op 100 ºC binnen 1-2 minuten beetgaar.
Stap 2:
Breng alles op smaak met sake, sesamolie en sojasaus.
Stap 3:
Bind een klein beetje af met aardappelzetmeel.
Stap 4:
Koel nu terug in temperatuur.
Stap 5:
Maak een papje met tempurameel en wat water.
Stap 6:
Leg een Gyoza velletje op je linkerhand.
Stap 7:
Pak een theelepel en schep een lepeltje vulling in het midden van het velletje.
Stap 8:
Strijk met je vinger een beetje van het tempura-papje langs de zijkanten van het velletje. Vouw het velletje dubbel en knijp in het midden samen. Knijp de zijkanten dus niet dicht.
Stap 9:
Leg de Gyoza in de stoomovenpan (met gaatjes). Stoom deze in circa 6-8 minuten gaar op 100 ºC.
Stap 10:
Serveer met Japanse sesamsaus of een beetje ponzu en de lente-ui en andere toppings.
Bij iedere goede Toko of groothandel kun je ook kant-en-klare kopen, die je vervolgens kunt stomen.