Gyoza

Gyoza

1 uurGroenteStoomovenMoeilijk
Dit recept is voor 4 personen

Ingredients

  • 200 gram witte kool, fijngesneden
  • 100 gram rettich, klein gesneden
  • 150 gram shiitake
  • 2 stuks mini paksoi
  • 2 bosuitjes
  • 100 gram wortel, in kleine blokjes
  • ½ el sake
  • ½ tl sesamolie
  • ½ el sojasaus
  • Aardappelzetmeel
  • Gyoza vellen (Toko)
  • 1 el tempurameel
  • Gesneden lente-ui
  • ½ el geroosterd sesamzaad wit
  • ½ el geroosterd sesamzaad zwart
  • ½ el gepofte quinoa

Supplies

  • Kom
  • Stoomoven pan met gaatjes
  • Stoomoven pan zonder gaatjes

De bereidingstijd is ca. 1 uur.

 

Bereiding

Stap 1:
Snijd alle ingrediënten klein en stoom deze op 100 ºC binnen 1-2 minuten beetgaar.

Stap 2:
Breng alles op smaak met sake, sesamolie en sojasaus.

Stap 3:
Bind een klein beetje af met aardappelzetmeel.

Stap 4:
Koel nu terug in temperatuur.

Stap 5:
Maak een papje met tempurameel en wat water.

Stap 6:
Leg een Gyoza velletje op je linkerhand.

Stap 7:
Pak een theelepel en schep een lepeltje vulling in het midden van het velletje.

Stap 8:
Strijk met je vinger een beetje van het tempura-papje langs de zijkanten van het velletje. Vouw het velletje dubbel en knijp in het midden samen. Knijp de zijkanten dus niet dicht.

Stap 9:
Leg de Gyoza in de stoomovenpan (met gaatjes). Stoom deze in circa 6-8 minuten gaar op 100 ºC.

Stap 10:
Serveer met Japanse sesamsaus of een beetje ponzu en de lente-ui en andere toppings.

 

Bij iedere goede Toko of groothandel kun je ook kant-en-klare kopen, die je vervolgens kunt stomen.