Gestoomde kabeljauw met korianderchutney

Gestoomde kabeljauw met korianderchutney

VisStoomovenMakkelijk
Dit recept is voor 4 personen

Ingredienten

  • 40 gram koriander
  • 10 gram gember, geraspt
  • 25 ml limoensap
  • 25 ml water
  • 1 kleine groene chili, fijngesneden
  • 1 banaansjalot, gesnipperd
  • 10 gram suiker
  • 2 el verse kokos
  • 1 el pinda’s, fijngehakt
  • Zout
  • 4 stuks bananenblad (toko)
  • 4 stukken kabeljauw met vel (ca. 140 gram per stuk)
  • Houten prikkers

Benodigdheden

  • Stoomoven pan met gaatjes

De bereidingstijd is ca. 60 minuten.

 

Bereiding

Stap 1:
Draai de helft van de koriander fijn met het limoensap en water.

Stap 2:
Voeg daarna de andere helft toe en pureer kort.

Stap 3:
Voeg alle overige ingrediënten toe en pureer kort, zodat er nog wel wat structuur blijft.

Stap 4:
Stoom het bananenblad kort, zodat het makkelijker gevouwen kan worden. Spoel koud.

Stap 5:
Leg het bananenblad met de glimmende kant naar beneden op het werkblad en let op dat de nerven horizontaal liggen. Dit voorkomt scheuren met het vouwen.

Stap 6:
Strijk de bovenkant licht in met wat olie en schep wat chutney op het blad. Plaats hierop de kabeljauw. Verdeel de rest van de chutney eroverheen, zodat de vis goed bedekt is.

Stap 7:
Rol het bananenblad voorzichtig op en steek de zijkanten dicht met prikkers.

Stap 8:
Plaats dit 30 minuten in de koelkast om te marineren.

Stap 9:
Leg de vispakketjes in een stoomovenpan met gaatjes.

Stap 10:
Plaats in de stoomoven op 80 ºC gedurende circa 15 minuten

Stap 11:
Serveer met partjes limoen.