Gepocheerde perzik met roomijs van witte chocolade
Stap 1: Verwarm de wijn met de suiker in een steelpan tot de suiker is opgelost. Schenk de wijn in een dichte stoomovenpan en voeg de likeur en de steranijs toe. Zet de abrikozen in het wijnmengsel en schuif in de stoomoven. De bereidingstijd is afhankelijk van de rijpheid van de perziken. Harde perziken hebben wat langer nodig.
Functie: Stomen 95 ºC, gedurende ca. 20 minuten
Stap 2: Neem de perziken uit de wijn en houdt ze apart. Schenk de wijn in een steelpan en breng aan de kook. Laat rustig inkoken tot een siroop.
Houd de halve granaatappel boven een kom en leg het snijvlak in de handpalm. Geef ferme tikken met de bolle kant van een lepel tegen de schil zodat de pitjes er in de hand uit vallen. Pas op voor uw kleding, dit kan spatten! Zet tot gebruik apart.
Verwarm de oven voor op Hetelucht Plus 200 ºC.
Stap 3: Meng de pistachenoten met de helft van het losgeklopt eiwit en de suiker. Bekleed de bakplaat met bakpapier, strooi de pistachenoten erop en bak ze in de oven tot ze kleuren en de suiker krokant is. Schep de noten regelmatig om.
Functie: Hetelucht Plus 200 ºC, gedurende ca. 10 minuten
Laat de noten afkoelen en hak ze vervolgens grof in de keukenmachine met de pulse toets.
Serveren:
Zet de perziken op gekoelde dessertborden. Verwarm de siroop en voeg de granaatappelpitjes toe. Lepel een beetje siroop over de perziken en garneer met de pitjes. Maak mooie bollen ijs en rol ze door de pistachenoten. Zet de ijsbollen naast de perziken op de borden en serveer direct.
Zet de dessertborden ruim van te voren in de koelkast.