Gemarineerde olijven en witlof en roodlof met dip
Stap 1: Verdeel de mascarpone in 2 x 150 gram en roer los. Breng één deel op smaak met yuzu en één deel met de truffelsalsa.
Stap 2: Breng de crèmes op smaak met peper en zout.
Stap 3: Bewaar tot serveren in de koelkast.
Stap 1: Maak van de citroenschil zestes m.b.v. een zesteur.
Stap 2: Maak de knoflook schoon en snijd in dunne plakken.
Stap 3: Ris de blaadjes van de rozemarijn en hak licht.
Stap 4: Verwarm de olijfolie met de rozemarijn, citroen en knoflook.
Stap 5: Laat de olie 2 uur trekken en laat afkoelen. Voeg nu de olijven toe en laat het minimaal 3 dagen marineren.
Stap 1: Schep de crème in twee schaaltjes en snijd de onderkant van de witlof en roodlof.
Stap 2: Haal de bladeren los en steek ze in de crème. Serveer direct.
Heerlijk als hapje voor oudejaarsavond!