Gemarineerde olijven en witlof en roodlof met dip

Gemarineerde olijven en witlof en roodlof met dip

GroenteKookplaatMakkelijk

Ingredienten

  • 300 g marscapone
  • Yuzusap
  • 2 el truffelsalsa
  • Peper / zout
  • 200 g olijven, naturel
  • 200 ml olijfolie
  • 1 citroen
  • 2 tenen knoflook
  • 1 tak rozemarijn
  • 2 stronken witlof
  • 2 á 3 stronken roodlof

Benodigdheden

  • Schaaltjes
  • Kom
  • Koekenpan
  • Snijplank

Crème:

Stap 1:
Verdeel de mascarpone in 2 x 150 gram en roer los. Breng één deel op smaak met yuzu en één deel met de truffelsalsa.

Stap 2:
Breng de crèmes op smaak met peper en zout.

Stap 3:
Bewaar tot serveren in de koelkast.

Marineren:

Stap 1:
Maak van de citroenschil zestes m.b.v. een zesteur.

Stap 2:
Maak de knoflook schoon en snijd in dunne plakken.

Stap 3:
Ris de blaadjes van de rozemarijn en hak licht.

Stap 4:
Verwarm de olijfolie met de rozemarijn, citroen en knoflook.

Stap 5:
Laat de olie 2 uur trekken en laat afkoelen. Voeg nu de olijven toe en laat het minimaal 3 dagen marineren.

Serveren:

Stap 1:
Schep de crème in twee schaaltjes en snijd de onderkant van de witlof en roodlof.

Stap 2:
Haal de bladeren los en steek ze in de crème. Serveer direct.

Heerlijk als hapje voor oudejaarsavond!