Shakshuka

Shakshuka

25 minutenEiKookplaatMakkelijk
Dit recept is voor 4 personen

Ingredienten

  • 2 uien, in halve ringen
  • 2 tenen knoflook, in dunne plakjes
  • ½ aubergine, in blokjes
  • 1 rode paprika, in grove repen
  • 1 gele paprika, in grove repen
  • 4 rijpe tomaten, grof gesneden
  • bladpeterselie, gesneden
  • koriander, gesneden
  • 3 el olijfolie
  • ½ tl komijnzaad
  • ½ tl harissa
  • 1 tl muscovado suiker
  • 4 eieren

Benodigdheden

  • Kom
  • Pan

De bereidingstijd is ca. 30 minuten.

 

Bereiding

Stap 1:
Rooster de komijnzaadjes in een ruime pan. Voeg daarna de olie toe, samen met de ui en knoflook. Laat dit gedurende 5 minuten bakken, zodat de suikers loskomen.

Stap 2:
Voeg de paprika, aubergine en moscovado toe, totdat het begint te kleuren.

Stap 3:
Voeg de harissa samen met de tomaten toe en breng op smaak met wat peper en zout.

Stap 4:
Breng het vermogen/vuur omlaag en laat dit staan voor ongeveer 15 minuten.

Stap 5:
Breng nu het vermogen/vuur weer iets omhoog en maak met een lepel 4 kommetjes waar u de eieren in breekt. Bestrooi met zout en peper en plaats een deksel op de pan.

Stap 6:
Laat dit zachtjes gaan, totdat de eieren gaan stollen. Zorg er wel voor dat de dooier lopend blijft.

Stap 7:
Bestrooi met de bladpeterselie en koriander.

Stap 8:
Serveer met een lekker stuk brood.

 

Tip: Rasp er nog wat lekkere kaas overheen als extra of serveer met een groene salade.