Shakshuka
De bereidingstijd is ca. 30 minuten.
Bereiding
Stap 1: Rooster de komijnzaadjes in een ruime pan. Voeg daarna de olie toe, samen met de ui en knoflook. Laat dit gedurende 5 minuten bakken, zodat de suikers loskomen.
Stap 2: Voeg de paprika, aubergine en moscovado toe, totdat het begint te kleuren.
Stap 3: Voeg de harissa samen met de tomaten toe en breng op smaak met wat peper en zout.
Stap 4: Breng het vermogen/vuur omlaag en laat dit staan voor ongeveer 15 minuten.
Stap 5: Breng nu het vermogen/vuur weer iets omhoog en maak met een lepel 4 kommetjes waar u de eieren in breekt. Bestrooi met zout en peper en plaats een deksel op de pan.
Stap 6: Laat dit zachtjes gaan, totdat de eieren gaan stollen. Zorg er wel voor dat de dooier lopend blijft.
Stap 7: Bestrooi met de bladpeterselie en koriander.
Stap 8: Serveer met een lekker stuk brood.
Tip: Rasp er nog wat lekkere kaas overheen als extra of serveer met een groene salade.