Shakshuka
Ingredienten
- 2 uien, in halve ringen
- 2 tenen knoflook, in dunne plakjes
- ½ aubergine, in blokjes
- 1 rode paprika, in grove repen
- 1 gele paprika, in grove repen
- 4 rijpe tomaten, grof gesneden
- bladpeterselie, gesneden
- koriander, gesneden
- 3 el olijfolie
- ½ tl komijnzaad
- ½ tl harissa
- 1 tl muscovado suiker
- 4 eieren
Benodigdheden
- Kom
- Pan
Stap 1:
Rooster de komijnzaadjes in een ruime pan. Voeg daarna de olie toe, samen met de ui en knoflook. Laat dit gedurende 5 minuten bakken, zodat de suikers loskomen.
Stap 2:
Voeg de paprika, aubergine en moscovado toe, totdat het begint te kleuren.
Stap 3:
Voeg de harissa samen met de tomaten toe en breng op smaak met wat peper en zout.
Stap 4:
Breng het vermogen/vuur omlaag en laat dit staan voor ongeveer 15 minuten.
Stap 5:
Breng nu het vermogen/vuur weer iets omhoog en maak met een lepel 4 kommetjes waar u de eieren in breekt. Bestrooi met zout en peper en plaats een deksel op de pan.
Stap 6:
Laat dit zachtjes gaan, totdat de eieren gaan stollen. Zorg er wel voor dat de dooier lopend blijft.
Stap 7:
Bestrooi met de bladpeterselie en koriander.
Stap 8:
Serveer met een lekker stuk brood.
Tips:
Rasp er nog wat lekkere kaas overheen als extra of serveer met een groene salade.