Gele rijst, groenten en zalm

30 - 40 minutenRijstStoomovenMakkelijk
Dit recept is voor 4 personen

Ingredients

  • 100 gram gele rijst
  • 150 gram groentebouillon
  • ¼ tl masala
  • ¼ tl kurkuma
  • 150 gram peultjes
  • 12 romanesco roosjes
  • 4 zalmfilets a 60 gram
  • 1 limoen
  • Koriander
  • Yoghurt

Supplies

  • Stoomoven pan met gaatjes
  • Stoomoven pan zonder gaatjes

De bereidingstijd is ca. 30 tot 40 minuten.

 

Bereidingswijze

Stap 1:
Doe de gele rijst met de groentebouillon in een dichte stoomovenpan en meng er de masala en kurkuma doorheen en zet in de stoomoven

Stomen                                       100 °C
Bereidingstijd                             12 minuut

Stap 2:
Leg de romanesco op een stoomovenpan met gaatjes en zet bij de rijst in de stoomoven

Stomen                                        100 °C
Bereidingstijd                             4 minuten

Stap  3:
Snijd de peultjes in drieën en leg in een stoomovenpan met gaatjes.

Stap 4:
Zet de peultjes bij de rijst en romanesco in de stoomoven als deze het signaal geeft ‘programma afgerond’.

Stomen                                        100 °C
Bereidingstijd                             2 minuten

Stap 5:
Leg de zalmfilets op een ingevette stoomovenpan met gaatjes.

Stap 6:
Rasp de limoen over de zalmfilets.

Stap  7:
Zet de zalmfilets bij de rijst en groenten in de stoomoven.

Stomen                                        70 °C
Bereidingstijd                             8 minuten

Stap  8:
Meng de gehakte koriander door de yoghurt heen en breng op smaak met sap van de limoen en wat peper en zout.

Stap  9:
Bewaar de yoghurt tot verder gebruik in de koelkast.

Stap  10:
Meng de groenten met de rijst en verdeel de rijst over de kommetjes en leg de zalmfilet op de rijst.

Stap 11:
Schep wat van de koriander yoghurt op de zalm.