Salade van radicchio en kropsla met spekjes,gorgonzolacrème en pangritata
Stap 1: Verhit de helft van de boter in een koekenpan. Bestrooi de scholletjes licht met bloem en bak ze mooi bruin. Bekleed de bakplaat met bakpapier en leg de scholletjes erop. Zet tot serveren apart. Zet de koekenpan met bakvet apart om nog te gebruiken.
Stap 2: Snijd de courgette in de lengte in kwarten en verwijder de zaadlijsten, deze worden niet gebruikt. Snijd courgette, wortel en knolselderij in gelijkmatige, kleine blokjes.
Verwarm de oven voor op Hetelucht Plus 150 ºC.
Stap 3: Doe de spinaziereepjes in een stoomovenpan met gaatjes en schuif onder in de stoomoven. Doe de wortel- en knolselderijblokjes in een stoomovenpan met gaatjes en schuif boven de spinazie in de stoomoven.
Functie: Stomen 100 ºC, gedurende 1 minuut
Stap 1: Schuif de bakplaat met de vis in de oven en verwarm ca. 4 minuten.
Stap 2: Kook ondertussen de noedels beetgaar volgens de bereidingswijze op de verpakking. Laat ze goed uitlekken en meng ze in een kom met de spinazie. Pers de knoflook erboven uit en roer er een scheut notenolie door. Breng op smaak met peper en zout.
Stap 3: Verwarm het restant van de boter in de apart houden koekenpan. Fruit hierin de courgette, wortel, knolselderij en sjalot aan. Voeg ansjovis en kappertjes toe. Verwarm enkele minuten op matig vuur. Breng op smaak met peper en limoensap.
Stap 4: Leg in het midden van de borden een ‘nestje’ van de noedels. Leg de scholletjes er bovenop en lepel de groente er royaal overheen met eventueel wat groentenat.
De zachte smaken vormen de basis voor stevige wijn met een fris karakter. De Pinot Grigio Classico Barrica ‘Riserva’ heeft een volle smaak met voldoende frisse elementen. De wijn heeft een goudgele kleur en een goede balans tussen de complexe geur van rijp fruit en de duidelijk waarneembare houtrijping. De smaak is kruidig, vol en zacht. Een heerlijke combinatie met de roombotersmaak en de groente.