Gamba’s a la plancha

Gamba’s zijn lekker als borrelhapje of bijgerecht bij een uitgebreid diner. In dit recept worden ze bereid op een teppanyaki-plaat in het zout. De gamba’s worden bereid in zout, omdat ze zo snel garen en lekker sappig blijven. Voordeel is dat de teppanyaki achteraf ook eenvoudig weer schoon te maken is.

20 minVisKookplaatMakkelijk

Ingredients

Voor de Aïoli
  • 3 teentjes knoflook
  • ½ dl melk
  • 1 dl olijfolie
  • 5 dl zonnebloemolie
  • 1 eidooier
  • Sap van een ½ citroen
  • zout
Voor de Gamba's
  • 250 gram grof zeezout
  • 8 stuks gamba’s
  • 1 stuk citroen

Supplies

  • Teppanyaki plaat
  • Staafmixer

Bereidingswijze Aïoli

Stap 1:
Pureer de knoflook, eidooier en citroensap met de staafmixer.

Stap 2:
Voeg de olijfolie, terwijl je de staafmixer laat draaien, druppelsgewijs toe.

Stap 3:
Wanneer de aïoli te dik is kun je deze op de juiste dikte brengen met melk.

Stap 4:Tijdelijk ontvang je 20% korting op onze Gourmet-Teppanyaki, perfect voor het bereiden van heerlijke gamba’s!
Breng op smaak met zout, bewaar tot later.

 

Bereidingswijze Gamba’s

Stap 1:
Verdeel het zout over de teppanyaki plaat, zorg dat de zoutlaag een ruime centimeter dik is.

Stap 2:
Verwarm de teppanyaki plaat op stand 7.

Stap 3:
Verdeel de gamba’s over de teppanyaki plaat.

Stap 4:
Bak de gamba’s in het zout ca. 3-4 minuten per kant.

Serveer de gamba’s met aiöli en partjes citroen.

 

Teppanyaki plaat

Maak gebruik van onze speciale aanbieding en bespaar 20% op onze Teppanyaki plaat, een geweldige keuze voor het bereiden van smakelijke gamba’s!

Bestel nu