Gamba’s a la plancha

Gamba’s zijn lekker als borrelhapje of bijgerecht bij een uitgebreid diner. In dit recept worden ze bereid op een teppanyaki-plaat in het zout. De gamba’s worden bereid in zout, omdat ze zo snel garen en lekker sappig blijven. Voordeel is dat de teppanyaki achteraf ook eenvoudig weer schoon te maken is.

20 minVisKookplaatMakkelijk

Ingredienten

Voor de Aïoli
  • 3 teentjes knoflook
  • ½ dl melk
  • 1 dl olijfolie
  • 5 dl zonnebloemolie
  • 1 eidooier
  • Sap van een ½ citroen
  • zout
Voor de Gamba's
  • 250 gram grof zeezout
  • 8 stuks gamba’s
  • 1 stuk citroen

Benodigdheden

  • Teppanyaki plaat
  • Staafmixer

Bereidingswijze Aïoli

Stap 1:
Pureer de knoflook, eidooier en citroensap met de staafmixer.

Stap 2:
Voeg de olijfolie, terwijl je de staafmixer laat draaien, druppelsgewijs toe.

Stap 3:
Wanneer de aïoli te dik is kun je deze op de juiste dikte brengen met melk.

Stap 4:
Breng op smaak met zout, bewaar tot later.

 

Bereidingswijze Gamba’s

Stap 1:
Verdeel het zout over de teppanyaki plaat, zorg dat de zoutlaag een ruime centimeter dik is.

Stap 2:
Verwarm de teppanyaki plaat op stand 7.

Stap 3:
Verdeel de gamba’s over de teppanyaki plaat.

Stap 4:
Bak de gamba’s in het zout ca. 3-4 minuten per kant.

Serveer de gamba’s met aiöli en partjes citroen.

 

Wil je zelf aan de slag met teppanyaki? Bekijk de Miele teppanyaki plaat.

Gamba teppanyaki