Roerei met oesterzwammen en kastanjechampignons op toast

Roerei met oesterzwammen en kastanjechampignons op toast

20-25EiKookplaatMakkelijk

Ingredienten

  • 4 scharreleieren
  • 2 eetlepels melk
  • 2 eetlepels room
  • 2 lente-uitjes in fijne ringetjes (het witte gedeelte apart houden)
  • 3 eetlepels fijngesneden bieslook (beetje apart houden voor de garnering)
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 150 gram oesterzwammen, in reepjes gescheurd
  • 150 gram kastanjechampignons, in plakjes
  • olijfolie of zonnebloemolie
  • peper en zout uit de molen
  • 8 plakjes geroosterd casinobrood

Benodigdheden

  • Garde
  • Koekenpan
  • Snijplank

De bereidingstijd is ca. 20 tot 25 minuten.

 

Bereiding

Stap 1:
Klop de eieren los met de melk en room.

Stap 2:
Doe er de groene ringetjes van de lente-ui en de bieslook in.

Stap 3:
Verhit de olie in een ruime pan en bak hierin de knoflook, het witte gedeelte van de lente-uitjes en de paddenstoelen. Breng op smaak met peper en zout.

Stap 4:
Voeg het eimengsel toe en roer totdat het eimengsel gaar is.

Stap 5:
Rooster de toast of bak het in een beetje boter bruin in een pan. Schep het eimengsel op de, het liefst nog warme, toast en leg er een sneetje toast bovenop.

Stap 6:
Bestrooi het gerechtje met een beetje van de bieslook en serveer het.