Espresso crème brûlée

45 minutenEiStoomovenMakkelijk

Ingredients

  • 4 dl room
  • 4 eetlepels witte basterdsuiker
  • 1 eetlepels bruine basterdsuiker
  • 1 vanillestokje
  • 3 eieren
  • 2 eidooiers
  • 1 dl espresso

Supplies

  • Crème brûlée brander
  • Garde
  • Pan

Stap 1:
Breng de room aan de kook. Snijd het vanillestokje in de lengte door, schraap het merg eruit en doe het stokje en de merg in de room. Laat even trekken (van het vuur af).

Stap 2:
Klop in een andere pan de eieren, eidooiers en de witte basterdsuiker totdat de suiker is opgelost en de massa enigszins schuimig wordt.

Stap 3:
Voeg de room toe en verwarm totdat de crème licht bindt.

Stap 4:
Voeg de espresso toe, giet alles door een fijne zeef en verdeel vervolgens over vier schaaltjes.

Stap 5:
Dek ze af met plastic folie en stoom ze 20 minuten op 95 °C.

Stap 6:
Laat ze afkoelen en bestrooi ze met de bruine basterdsuiker. Brand ze tot slot met een crème brûlée brander.