Miniquiches: hartige taartjes van broccoli, geitenkaas en tomaat
Ingredienten
- 150 ml room
- 1 ei
- Peper en zout
- 12 kleine roosjes broccoli
- 8 cherrytomaten
- 100 gram zachte geitenkaas
- 1 tak basilicum
- 1 pakje hartige taartdeeg
- Pluk rucola sla
Benodigdheden
- Bakvormpjes
- Stoomovenpan met gaatjes
Stap 1:
Verwarm de oven voor op intensief bakken 175°C.
Stap 2:
Meng de room met het ei en breng op smaak met peper en zout.
Stap 3:
Stoom de broccoli voor:
Stomen 100°C
Bereidingstijd 1 minuut
Stap 4:
Bekleed de vormpjes of schaaltjes met het deeg.
Stap 5:
Halveer de tomaatjes en verdeel deze met de broccoli over het deeg, en scheur hier wat blaadjes basilicum overheen.
Stap 6:
Giet hier het ei/room-mengsel overheen. Top af met wat stukjes geitenkaas.
Stap 7:
Plaats de quiche in de oven op het 2e niveau en houd de ovenfunctie op Intensief bakken.
Intensief bakken 175°C
Bereidingstijd 30-35 minuten
Garneer voor het serveren de miniquiches met een pluk rucola en basilicum.
Smakelijk eten!