Erwtensoep met rookworst

Erwtensoep met rookworst

1.5 uurGroenteStoomovenMakkelijk

Ingredients

  • 500 gram spliterwten
  • 2l water
  • 500 gram haaskarbonaden of krabbetjes
  • 1 fijngesneden prei
  • 1 kleine knolselderij, in blokjes gesneden
  • 1 rookworst
  • Zout en peper
  • Selderij, fijngesneden

Supplies

  • Stoomoven pan zonder gaatjes van 7.5 Liter

Stap 1:
Was de spliterwten zeer goed in 1 liter water.

Stap 2:
Doe dit samen met de haaskarbonaden of krabbetjes in een stoomovenpan zonder gaatjes van 7,5 liter inhoud.

Kookstand: 100 °C
Kooktijd: 45-60 minuten (zie verpakking)

Stap 3:
Roer de soep door en leng aan met 1 liter water en de prei, knolselderij en rookworst. Voeg tot slot wat zout en peper toe.

Kookstand: 100 °C
Kooktijd: 30 minuten

Stap 4:
Strooi de selderij over de soep.

 

Tip

Serveer met roggebrood, belegd met katenspek.

Voor dit gerecht is een stoomovenpan zonder gaatjes nodig

Stoomovenpannen zonder gaatjes zijn geschikt voor het bereiden van gerechten in sauzen, fonds en water, bijvoorbeeld pasta, rijst, soepen en ovenschotels.

Buy on Miele.nl