Eend met linzen, bloedworst, appel en kerrie
Stap 1: Spoel de linzen in een zeef tot het water helder is. Doe de linzen met de bouillon in een dichte stoomovenpan en schuif in de stoomoven.
Kookstand: 100 ºC Bereidingstijd: ca. 5 minuten
Stap 2: Spoel de linzen met koud water af en laat ze goed uitlekken.
Stap 3: Doe de cranberry’s met wat water in een pan. Halveer het vanillestokje in de lengte, schraap het merg eruit en voeg dit met de lege vanillepeul en de suiker aan de cranberry’s toe. Breng aan de kook en laat rustig koken tot een mooie compote.
Stap 4: Verwarm een scheut olie in een sauspan en voeg het kerriepoeder toe. Blijf roeren tot de geuren vrijkomen. Zet de kerrieolie even apart.
Stap 5: Snijd de ongeschilde appel in kleine blokjes. Meng deze door de linzen en breng op smaak met kerrieolie, peper en zout.
Stap 6: Bak ondertussen de eendenborstfilet eerst op de velkant aan en daarna op de vleeskant.
Stap 7: Leg de eendenborstfilet met de velkant naar boven op het rooster van de oven, plaats de bratometer en schuif in de oven met de bakplaat eronder.
Hetelucht Plus: 70 ºC Kerntemperatuur: 57 ºC
Serveren: Bak de plakken bloedworst om en om en leg ze op keukenpapier. Leg een portie linzen op de borden en leg de bloedworst er bovenop. Snijd de eendenborstfilet in dunne plakjes en rangschik ze op de bloedworst. Lepel wat cranberrycompote rond het gerecht en garneer eventueel met wat cress.