Drieluik van stamppot

Drieluik van stamppot

30-45StoomovenMakkelijk

Ingredients

  • 1500 gram kruimige aardappelen, geschild en in blokjes gesneden
  • 400 ml melk
  • 150 gram boter
  • Witte peper uit de molen
  • Zeezout
  • Nootmuskaat
  • 200 gram winterwortel, geschild en in blokjes gesneden
  • 1 ui, in ringen gesneden
  • 250 gram prei, in ringen gesneden
  • 1 bosje raapstelen, gewassen en fijngesneden

Supplies

  • Stoomoven pan met gaatjes
  • Stoomoven

Stap 1:
Leg de aardappelblokjes in een ruime stoomovenpan met gaatjes.

Functie: Stomen
100 °C, gedurende ca. 20 minuten

Of in de drukstoomoven
120°C, gedurende ca. 6-7 minuten

Stap 2:
Pureer de aardappelen met de melk en de boter. Verdeel de puree vervolgens in drie gelijke porties.

Leg de preiringen in een stoomovenpan met gaatjes.

Functie: Stomen
100 °C, gedurende 1 minuut

Stap 3:
Stamp winterpeen en ui door één van de porties puree.

Meng ook de prei door één van de porties van de puree.

Meng de gesneden raapstelen met de laatste portie.

Stap 4:

Breng de stamppotten lekker op smaak met peper, zout en nootmuskaat.

Verwarm de stamppotten vóór het serveren nog even in de stoomoven.

Kookstand: 95°C
Kooktijd: 15 – 20 minuten

Stap 5:
Neem per persoon een verwarmd bord en vorm van elke stamppot een mooie quenelle. Dien het op met een stukje sukade, gestoofd in bokbier.

Tip

Indien u de wortelblokjes en de ui niet rauw wilt verwerken, kunt u ze, in een aparte stoomovenpan met gaatjes, met de prei meestomen.

Lekker met sukade, gestoofd in bokbier.