Drieluik van stamppot
Stap 1: Leg de aardappelblokjes in een ruime stoomovenpan met gaatjes.
Functie: Stomen 100 °C, gedurende ca. 20 minuten
Of in de drukstoomoven 120°C, gedurende ca. 6-7 minuten
Stap 2: Pureer de aardappelen met de melk en de boter. Verdeel de puree vervolgens in drie gelijke porties.
Leg de preiringen in een stoomovenpan met gaatjes.
Functie: Stomen 100 °C, gedurende 1 minuut
Stap 3: Stamp winterpeen en ui door één van de porties puree. Meng ook de prei door één van de porties van de puree. Meng de gesneden raapstelen met de laatste portie.
Stap 4:
Breng de stamppotten lekker op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
Verwarm de stamppotten vóór het serveren nog even in de stoomoven.
Kookstand: 95°C Kooktijd: 15 – 20 minuten
Stap 5: Neem per persoon een verwarmd bord en vorm van elke stamppot een mooie quenelle. Dien het op met een stukje sukade, gestoofd in bokbier.
Indien u de wortelblokjes en de ui niet rauw wilt verwerken, kunt u ze, in een aparte stoomovenpan met gaatjes, met de prei meestomen.
Lekker met sukade, gestoofd in bokbier.