Coquilles in de schelp gebakken met ui, ham en witte wijn

Schaal- schelpdierenOvenMakkelijk

Ingredients

  • 4 coquilles in de schelp
  • 1 klein sjalotje, gesnipperd
  • 20 gram rauwe ham, in blokjes
  • ½ dessertlepel olijfolie
  • ½ theelepel milde paprikapoeder
  • 200 ml droge witte wijn
  • Zeezout naar smaak
  • 35 gram wit broodkruim

Supplies

  • Sauteuse

Stap 1:
Open de coquilleschelpen, neem de coquilles eruit en maak schelpen schoon. Bewaar noot en koraal. Spoel de schelpen schoon en droog ze.

Stap 2:
Verhit de olie in een sauspan en fruit de sjalot één minuut rustig aan. Voeg vervolgens de ham toe en fruit één minuut mee. Voeg daarna het paprikapoeder toe en bak één minuut rustig mee.

Stap 3:
Schenk de wijn erbij en laat rustig inkoken tot 1/3 overblijft.

Stap 4:
Verwarm de oven voor op Hetelucht Plus 220 ºC.

Stap 5:
Bestrooi de coquilles met zout, leg ze met de koraal in het bolle deel van de schelp en verdeel het uimengsel erover. Strooi er wat broodkruim op en schuif in de voorverwarmde oven.

Hetelucht Plus: 220 ºC
Bereidingstijd: ca. 10 minuten

Stap 6:
Serveer de coquilles in de schelp op een bord.