Caesar salade

30 - 40 minutenSaladeKookplaatMakkelijk
Dit recept is voor 2 personen

Ingredients

  • 1 eidooier
  • 1 teen knoflook, fijn gehakt
  • 1 tl Dijon mosterd
  • 1 el witte wijn azijn
  • 150 ml olie
  • Citroen sap
  • 2 ansjovisfilets
  • Zwarte peper en zout
  • 1 sjalot fijn gesnipperd
  • Zuurdesem brood
  • Knoflook olie
  • 2 stuks Little gem
  • Caesar dressing
  • Parmezaan
  • Croutons

Supplies

  • Dunschiller
  • Rasp
  • Schaal
  • Koekenpan
  • Snijplank

De bereidingstijd is ca. 30 tot 40 minuten.

 

Bereidingswijze

Dressing

Stap 1:

Meng de dooier met de knoflook, sjalot, mosterd en witte wijn azijn. Voeg vervolgens de olie langzaam toe en wat citroen sap.

Stap 2:

Snijd de ansjovis ragfijn en meng die door de dressing.

Stap 3:

Breng op smaak en voeg nog wat limoen sap toe.

 

Croutons

Stap 1:

Scheur croutons van het zuurdesem brood en bak ze goud bruin in wat knoflook olie.

 

Serveren

Stap 1:

Haal de little gem los en leg het in een ruime kom.

Stap 2:

Meng er de helft van de dressing door heen.

Stap 3:

Voeg wat geraspte Parmezaan toe.

Stap 4:

Breng op smaak met peper uit de molen en garneer met de croutons.