Bitterkoekjes-chocoladepaté met soep van bloedsinaasappel

Bitterkoekjes-chocoladepaté met soep van bloedsinaasappel

FruitStoomovenGemiddeld

Ingredients

  • Voor de bitterkoekjes-chocoladepaté:
  • 35 gram amandelschaafsel
  • 230 gram pure chocolade
  • 165 gram boter
  • 35 gram eidooier
  • Scheutje amandellikeur
  • 4 bitterkoekjes
  • Voor de soep van bloedsinaasappel:
  • 100 ml slagroom
  • 200 ml melk
  • 200 ml bloedsinaasappelsap
  • 60 gram suiker
  • 1 steranijs
  • ½ vanillestokje
  • 1 kardemompeul, gekneusd

Supplies

  • Huishoudfolie
  • Bakplaat
  • Pan
  • Stoomoven pan zonder gaatjes

Bitterkoekjes-chocoladepaté

Stap 1:
Verwarm de oven voor op Boven- en onderwarmte 180 ºC.

Stap 2:
Strooi het amandelschaafsel op de bakplaat en schuif in de oven om te roosteren.

Boven- en onderwarmte: 180 ºC
Bereidingstijd: 8 minuten

Stap 3:
Breek de chocolade in een stoomovenpan van 2,5 liter, voeg de boter toe en dek af met huishoudfolie. Zet in de stoomoven.

Kookstand: 95 ºC
Bereidingstijd: 6 minuten

Stap 4:
Voeg eidooier en amandellikeur toe en roer tot een glad mengsel.

Stap 5:
Snijd de bitterkoekjes in blokjes en meng deze met het amandelschaafsel door de chocolade.

Stap 6:
Vet een stoomovenpan van 0,6 liter in met neutrale olie en bekleed het met folie. Vul het stoomovenpan met het chocolademengsel en zet het in de koelkast om af te koelen en op te stijven.

 

Soep van bloedsinaasappel

Stap 1:
Meng alle ingrediënten in een pan en breng aan de kook. Laat 10 minuten rustig trekken.

Stap 2:
Zet de soep in de koelkast om goed af te koelen alvorens te serveren.

 

Serveren

  • Snijd de opgesteven paté met een warm mes in plakken en serveer met de soep van bloedsinaasappel.
  • Garneer met poedersuiker en bramen. Voor de kleur kunt u er ook eetbare bloemen en geraspte sinaasappelschil aan toevoegen.