Bitterkoekjes-chocoladepaté met soep van bloedsinaasappel
Stap 1: Verwarm de oven voor op Boven- en onderwarmte 180 ºC.
Stap 2: Strooi het amandelschaafsel op de bakplaat en schuif in de oven om te roosteren.
Boven- en onderwarmte: 180 ºC Bereidingstijd: 8 minuten
Stap 3: Breek de chocolade in een stoomovenpan van 2,5 liter, voeg de boter toe en dek af met huishoudfolie. Zet in de stoomoven.
Kookstand: 95 ºC Bereidingstijd: 6 minuten
Stap 4: Voeg eidooier en amandellikeur toe en roer tot een glad mengsel.
Stap 5: Snijd de bitterkoekjes in blokjes en meng deze met het amandelschaafsel door de chocolade.
Stap 6: Vet een stoomovenpan van 0,6 liter in met neutrale olie en bekleed het met folie. Vul het stoomovenpan met het chocolademengsel en zet het in de koelkast om af te koelen en op te stijven.
Stap 1: Meng alle ingrediënten in een pan en breng aan de kook. Laat 10 minuten rustig trekken.
Stap 2: Zet de soep in de koelkast om goed af te koelen alvorens te serveren.