Biscotti met pijnboompitten en abrikozen

Biscotti met pijnboompitten en abrikozen (40-50 koekjes)

FruitOvenMakkelijk

Ingredients

  • 150 gram pijnboompitten
  • 280 gram bloem
  • ½ theelepel bakpoeder
  • 100 gram gedroogde abrikozen
  • 125 gram zachte boter
  • 185 gram poedersuiker
  • 2 eieren (m)
  • ½ theelepel kaneelpoeder
  • Zout
  • 1 theelepel geraspte sinaasappelschil
  • Extra poedersuiker om te bestuiven

Supplies

  • Koekenpan
  • Bakplaat
  • Bakpapier

Stap 1:
Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan licht en laat ze afkoelen. Meng de bloem met bakpoeder. Hak de abrikozen fijn.

Stap 2:
Klop de boter met de poedersuiker zacht. Voeg de eieren één voor één toe. Roer de kaneel met een snuf zout en de sinaasappelschil erdoor. Voeg de bloem toe en kneed het tot een glad deeg. Kneed de abrikozen en de pijnboompitten erdoorheen.

Stap 3:
Verwarm de oven voor op Onder/-bovenwarmte 180°C. Deel het deeg in vier gelijke porties. Bestuif de handen en het werkvlak licht met bloem en rol het deeg in 4 rollen van ca. 30 cm lang. Bekleed de bakplaat met bakpapier. Leg de deegrollen met voldoende ruimte tussen elkaar op de bakplaat en druk ze wat platter tot ze 4 cm breed en ca. 1,5 cm dik zijn.

Stap 4:
Schuif de bakplaat op het 2e niveau van onderen en bak de deegrollen 30-35 minuten. Neem de rollen uit de oven en laat ze op het rooster wat afkoelen. Laat de oven ondertussen aan. Snijd de deegrollen in plakken van 2 cm dik en leg ze op de bakplaat. Bak de biscotti gedurende 5-10 minuten tot ze goudbruin zijn. Neem de biscotti uit de oven en laat ze volledig afkoelen. Bestuif ze licht met poedersuiker.