Karins’ zelfgemaakte appelgebak

Karins’ zelfgemaakte appelgebak

4 - 5 uurCake/taartOvenMakkelijk

Ingredienten

  • 75 g rozijnen
  • Klontje boter
  • 150 g boter
  • 1 pak appelgebak mix
  • 1 ei
  • 1 kilo zacht zure appels
  • 50 g suiker
  • 1,5 tl kaneelpoeder
  • 1 spuitbus slagroom
  • 200 ml vanillevla
  • Extra nodig: mixer, deegroller, springvorm van 24 centimeter doorsnede

Benodigdheden

  • Kom
  • Bakvorm

De bereidingstijd is ca. 4 tot 5 uur.

 

Bereiding

Stap 1:
Wel de rozijn circa 3 uur in warm water. Laat ze uitlekken en dep droog.

Stap 2:
Verwarm de oven voor op 180◦C. Vet de springvorm in met het klontje boter.

Stap 3:
Meng de rest van de boter en de helft van het losgeklopte ei door de inhoud van het pak appeltaartmix en kneed tot een soepel deeg. Rol het deeg uit en bekleed de springvorm, houd een kwart van het deeg achter voor de kruimels op de appeltaart.

Stap 5:
Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snijd de appels in kleine stukjes. Meng de appel met de suiker, rozijnen en kaneelpoeder en vul de springvorm. Rol de rest van het deeg uit, snijd er repen van en leg op de taart. Druk de randen goed aan. Bestrijk de bovenkant met de rest van het losgeklopte ei. Bak de appeltaart in circa 1 uur goudbruin en gaar.

Stap 6:
Snijd de appelkruimeltaart in gelijke parten en serveer de taart met slagroom en vanillevla.

 

Additionele bereidingstip van het Miele-kookteam: Het is erg lekker om de rozijnen te wellen in zoete witte wijn of sherry.